Zavřít reklamu

Sociální platforma Twitter je již nějakou dobu v rukách svého nového majitele Elona Muska. S jeho nástupem do čela společnosti se spustila řada více či méně kontroverzních událostí, z nichž jednou je také služba Twitter Blue.

Společnost Twitter poté, co do jejího vedení nastoupil Elon Musk, zcela přepracovala svůj systém ověřování a umožnila komukoli, kdo si zaplatí službu Twitter Blue, honosit se kdysi uznávaným modrou „fajfkou“. Přepracovaná předplatitelská služba je již nějakou dobu dostupná pro uživatele iPhonů a webu, nyní ji dostávají k dispozici také majitelé smartphonů s Androidem. Jak se dalo očekávat, cena za tuto službu asi nikoho nepotěší, ale ani nepřekvapí.

Když byla funkceTwitter Blue v roce 2021 představena, jednalo se o jednoduchou službu, která za malý měsíční poplatek ve výši pěti dolarů nabízela výhody funkce, jako jsou složky záložek a možnost zrušit odeslané tweety. Od doby, kdy Twitter převzal Elon Musk, prošla služba Twitter Blue mnoha změnami včetně včetně přidání dlouho žádané možnosti zpětných úprav tweetů, došlo ale také k prudkému zvýšení poplatků za její využívání.

Poté, co byla nějakou dobu k dispozici pro iPhone a na webu, se služba Twitter Blue ve své nové podobě konečně dostala také na chytré mobilní telefony s Androidem. Kromě všech funkcí, které předplatitelský plán přináší, získají její předplatitelé také onu modrou „fajfku“ u názvu svého účtu. Je ale nutné podotknout, že kdokoli může klepnutím na toto modré zaškrtnutí zjistit, zda bylo získáno prostřednictvím Twitter Blue nebo staršího systému ověřování. Výše měsíčního předplatného za službu Twitter Blue činí i pro majitele smartphonů s Androidem 11 dolarů měsíčně, stejně jako pro majitele iPhonů.

Dnes nejčtenější

.