Zavřít reklamu

Řadíte-li se mezi uživatele komunikátoru WhatsApp, zbystřete. Meta, do jejíhož impéria WhatsApp již řadu let spadá, si totiž pro něj připravila velké vylepšení, o které prosili jeho uživatelé již dlouhé roky. Řeč je konkrétně konečně o možnosti nastavit si kvalitu sdílené fotky tak, jak zrovna uživatel potřebuje, což jinými slovy znamená, že se můžeme do jisté míry rozloučit s kompresí. 

Vývojáři z portálu WABetainfo si v poslední betě aplikace WhatsApp pro Android všimli toho, že do oken chatu přibylo při sdílení obrázku ozubené kolečko indikující možnosti nastavení, po jehož „rozbalení“ se zobrazí právě možnosti nastavení kvality fotek. K dispozici je konkrétně automatická možnost, kdy se fotka pošle ve kvalitě podle rychlosti internetového připojení, dále pak možnost nejvyšší kvality zahrnující minimální kompresi v kombinaci s minimální ztrátou kvality a v poslední řadě možnost úspory dat, kdy je fotka výrazně zmenšena a tím sice zhoršena její kvalita, ale na druhou stranu taktéž zmenšena její velikost, aby byla odeslatelná i při špatném internetovém připojení. 

Example

Kdy přesně ostrá verze androidí aplikace WhatsApp dorazí je v tuto chvíli nejasné a bohužel není ani možné jakkoliv předpovědět, zda se tak stane brzy či později. Pravdou totiž je, že v minulosti byl WhatsApp schopný vydávat novinky z bet jak v horizontu dnů, tak i dlouhých měsíců. Nezbývá tedy než čekat, jak se vývoj zadaří a ve výsledku tedy i na to, jak rychle bude možné novinku nasadit. 

Dnes nejčtenější

.