Zavřít reklamu

Honor, dříve podznačka čínského Huawei, se chystá na letošní MWC v Barceloně ve velkém. I když ještě společnost nepotvrdila svou účast, aktuálně uniklý teaser zřetelně říká, co je jejím cílem – boj proti Samsungu. 

Samsung je jasným lídrem trhu s mobilními telefony, kdy na nich sice nevydělává nejvíce (tím se může chlubit Apple), ale celosvětově jich prodá více než kdokoli jiný. Honor byl založen v roce 2013 jako podznačka Huawei. V listopadu 2020 byl prodán Shenzhen Zhixin New Information Technology, většinové státní společnosti kontrolované městskou vládou Šen-čenu, aby „zajistila“ její tehdejší mateřské společnosti Huawei přežití, a to kvůli americkým sankcím vůči ní.

Honor

Na internet nyní unikla upoutávka, která hlásá do světa, že značka půjde po krku hned tomu největšímu hráči. Konkrétně zmiňuje: „Jděte za hranice Galaxie, abyste byli svědky skutečné magie.“ Vtip je zde v tom, že je ona galaxie napsána s velkým písmenem, a právě ono označení Galaxy již řadu let používá Samsung pro své telefony, tablety, ale i sluchátka nebo chytré hodinky. Je zajímavé poznamenat, že pozadí upoutávky obsahuje první černou díru zachycenou dalekohledem Horizon Telescope jako další odkaz na produkty Galaxy.

Honor by měl na MWC představit řadu Magic5 a je evidentní, že si od ní slibuje opravdu hodně. Přítomny by měly být čtyři 50MPx fotoaparáty a čipová sada Snapdragon 8 Gen 2.

Dnes nejčtenější

.