Zavřít reklamu

V rámci sítě YouTube se začalo šířit video, které je trochu jiné než všechny ostatní. Ukazuje totiž datum pořízení 5. dubna 2005, což je trošku problém, protože by se tak jednalo o nejstarší video nahrané do platformy. Jedná se ale jen o chybu YouTube.

Nejstarším videem v síti je to pojmenované jako „Já v zoo“, které do sítě nahrál spoluzakladatel platformy Jawed Karim. Stalo se tak 23. dubna 2005 a je tak považováno za to první, které zde bylo k dispozici. Machinace s časem u nově objeveného videa potvrzuje třeba to, že bylo vytvořeno v programu Premiere, kdy v roce 2005 tato videa ještě neexistovala. Druhým vodítkem, které prozrazuje, že jde o podvrh, je také to, že po kliknutí na název v účtu vlastně zjistíte, že byl ten vytvořen až po nahrání daného videa.

Protože ale video vyvolalo poměrný zájem uživatelů sítě, tak se mluvčí YouTubu Kimberly Taylor ke spornému příspěvku vyjádřila s tím, že si je YouTube vědom toho, že jde o chybu a prý se usilovně pracuje na jejím odstranění. Dodala, že „Me at the zoo“ je skutečně nejstarším videem, které platforma obsahuje. Zmíněné kontroverzní video však není nijak zajímavé, protože ukazuje jen logo společnosti, i když trvá 48 s a jmenuje se „Vítejte na YouTube“.

Dnes nejčtenější

.