Zavřít reklamu

V titulku uvádíme „nenápadného“ proto, protože i když se jedná o giganta, v rámci mobilních technologií jasně zaostává – tedy alespoň prodejem a popularitou, ne tak kvalitou. Má ale Google v roce 2023 šanci ohrozit dva největší hráče mobilního trhu, tedy Samsung a Apple? 

Android 14 

Google zatím nesdělil časový plán uvedení svého nového mobilního operačního systému, ale vzhledem k předchozím plánům Androidu 12 a 13 lze předpokládat, že se stabilního sestavení Androidu 14 dočkáme pravděpodobně ve 3. čtvrtletí 2023. Jeho oficiální představení se ale čeká na Google I/O v květnu, ostatně stejně jako nášup dalšího hardwaru, i když možná jen náznakem. Novinek ale od nové verze Androidu příliš nečekáme, bude se nést jen v duchu drobných změn, a především odladění chodu.

Tablet Pixel 

Na I/O v polovině roku 2022 bylo potvrzeno, že Google je připraven vydat svůj první tablet od roku 2015 někdy v roce 2023. Kromě toho, že bude fungovat jako 11palcový tablet s Androidem, poslouží také jako chytrý domácí displej v propojení doku ve stylu Nest Hub. Některé úniky hovoří i o verzi Pixel Tablet Pro. Dočkat bychom se měli opět na Google I/O, které bude pořádáno rok poté, kdy jsme se o tabletu společnosti dozvěděli prvně.

Pixel 7a 

Pixel 7a je odlehčenou verzí Pixelu 7, za to ale nabízí příznivou cenovku. Měl by mít 90Hz displej, 50MPx hlavní fotoaparát od Samsungu, 64MPx teleobjektiv a 13MPx ultraširokoúhlý objektiv od Sony. Přibýt by konečně mělo i bezdrátové nabíjení. Představit by se měl opět na Google I/O a do prodeje by měl jít během léta.

Pixel Fold 

Očekává se, že první ohebné zařízení Googlu bude využívat procesor Tensor G2, chybět by ani neměl 64MPx hlavní snímač Sony IMX787. K tomu se pravděpodobně připojí teleobjektiv i ten ultraširokoúhlý. Vnější displej by měl mít rozlišení 1080 x 2100, zatímco 7,6palcový vnitřní displej by měl mít 1840 x 2208 pixelů. Na rozdíl od Pixelu 7 nebude ani jedna z těchto obrazovek obsahovat čtečku otisků prstů pod displejem. Zdá se, že Pixel Fold bude používat čtečku otisků prstů na boku zapuštěnou do zamykacího tlačítka. Datum představení a uvedení znám není.

Google_Pixel_Fold_render

Chromecast s Google TV 

Minulý rok Google představil pouze 1080p Chromecast s Google TV. Naštěstí se zdá, že Google je připraven model aktualizovat. Měl by přijít s vylepšeným 4K modelem s větším úložištěm. 

Pixel 8/8 Pro 

O nové řadě Pixelů se toho moc neví, vlastně neví se skoro nic. Prakticky jisté je jen to, že nějaký obrázek uvidíme už na Google I/O, oficiální představení a prodej ale začne až na podzim.

Google Pixel 7 Pro

AirTag made by Google 

Nedávno proběhla médii zpráva o tom, že si Google chystá svůj vlastní lokalizační produkt. Pravděpodobně chce v tomto napodobit úspěch Applu, a snad ne neúspěch Samsungu, trpět ale jistě bude malé rozšíření sítě. Co se ale týče celého ekosystému společnosti, jistě by takové zařízení smysl mělo. Jen doufáme, že bude mít dírku na provlečení šňůrky. 

Pixel Watch 

Dost možná se také dočkáme 2. generace hodinek Pixel Watch. O nich ale není ještě ani zmínka, i když by bylo logické, kdyby společnost vydávala s každým rokem nový model.

Google Pixel 7 Pro

Google už má základní portfolio svých produktů a pokud je letos rozšíří i na skládací smartphone, tak Může skutečně jaký podíl Samsungu z prodeje jeho skládaček uzmout. Applu v tomto ohledu nemá brát kde, protože od něho se brzké uvedení skládačky ani nečeká. Pixely ale s řadou 7 ukázaly, jak jsou schopné jejich fotoaparáty a ostatně i samotná zařízení. Na sesazení iPhonů to sice ještě nebude, ale nemusí to trvat dlouho a Google může na hardwarovém trhu skutečně uspět. 

Dnes nejčtenější

.