Zavřít reklamu

Společnost EA oznámila, že definitivně ukončuje vývoj svého mobilního herního titulu Apex Legends Mobile. Mobilní verze populární battle royale hry se mezi hráči těšila nemalé oblibě, společnost se ji ale i přesto rozhodla uložit k ledu. Jaké je vysvětlení tohoto překvapivého kroku?

Majitelé chytrých mobilních telefonů si mohli Apex Legends poprvé zahrát na jaře loňského roku. Akční titul získal ocenění „hra roku“ od společností Google i Apple. Nyní ale společnost Electronic Arts spolu s vývojářským studiem Respawn Entertainment překvapivě oznámila, že vývoj hry Apex Legends Mobile končí. „Po silném začátku přestal obsah pro Apex Legends Mobile dosahovat k laťce kvality, kvantity a kadence. Z tohoto důvodu jsme po měsících spolupráce s naším vývojářským partnerem učinili společné rozhodnutí o ukončení provozu naší mobilní hry. Hráči budou mít 90 dní na to, aby si titul zahráli a utratili veškerou dříve zakoupenou herní měnu,“ uvedla společnost s tím, že titul bude možné hrát až do 1. května tohoto roku do sedmé hodiny večerní.

Společnosti také potvrdily, že nebudou vracet peníze za nákupy v reálném světě, takže uživatelé, kteří by snad očekávali stejnou velkorysost, jakou projevila společnost Google v případě ukončení provozu streamovací služby Stadia, budou zklamáni. Společnost EA nicméně v průběhu vyhlašování svých finančních výsledků za třetí kvartál naznačila, že má s Apex Mobile jisté plány. Je tedy možné, že se hráči v budoucnu dočkají návratu svého oblíbeného titulu.

Dnes nejčtenější

.