Zavřít reklamu

Nejrůznější komunikační platformy umožňují kromě písemné korespondence a individuálních i skupinových hlasových a videohovorů také řadu dalších funkcí. V případě Google Meet se jedná například i o společné sledování videí na YouTube, ke kterému by v dohledné době mohla přibýt i možnost společného poslechu hudby v rámci služby YouTube Music.

V srpnu loňského roku představila služba Google Meet pro Android funkci, která umožňuje společně sledovat videa na YouTube, vytvářet seznamy skladeb na Spotify a hrát hry. Služba YouTube Music nyní připravuje podporu služby Google Meet Live Sharing. Informoval o tom server 9to5Google na základě podrobností, objevených v kódu nejnovější verze YouTube Music v obchodě Google Play. Podle dostupných zpráv to tedy vypadá, že při skupinovém videohovoru bude možné hromadně používat aplikaci YouTube Music, přičemž okno s účastníky hovoru bude na displeji zobrazeno v režimu „obraz v obraze“. Každý účastník schůzky může video při přehrávání pozastavit, přetáčet a přeposílat všem účastníkům.

V případě YouTube lze živé sdílení aktivovat v rámci hovoru Google Meet nebo tak, že přejdete na video, otevřete list sdílení a vyberete možnost živého sdílení v rámci Google Meet. V současné době nabízí podporu živého sdílení při hovoru ve službě Google Meet celá řada aplikací pro Android, jako je například UNO! Mobile, Kahoot!, nebo třeba Spotify.

Dnes nejčtenější

.