Zavřít reklamu

Smartphony s operačním systémem Android se mohou ve většině případů pochlubit poměrně výkonnými fotoaparáty, které se mnohdy blíží profesionálnímu výkonu. Kvality a schopnosti těchto fotoaparátů se přímo nabízí k tomu, aby bylo možné smartphony využívat coby webkamery – ať už třeba při streamování obsahu, nebo v rámci nejrůznějších prezentací. Podle nejnovějších zpráv to vypadá, že by Google mohl v dohledné době umožnit snadné využití smartphonu s Androidem coby webkameru.

Telefon můžete jako webovou kameru používat už nyní, ale pokud chcete dosáhnout dobrých výsledků a využívat nejrůznější funkce, je k tomu potřeba další software, s jehož pomocí můžete používat telefon jako bezdrátovou webovou kameru. Již brzy by se ale majitelé smartphonu mohli ze strany společnosti Google dočkat vylepšení, které by jim mohlo umožnit používat telefon coby webkameru bez nutnosti instalace jakéhokoliv dalšího softwaru.

Společnost Google by mohla proměnit váš telefon se systémem Android v plug-and-play webovou kameru. Analytik Mishaal Rahman nedávno přišel se zajímavou zprávou o kódu, který byl nedávno odeslán vedení vývojářského projektu Android Open Source. Do tohoto projektu mohou přispívat jak členové komunity, tak i giganti, jako je Google. Právě tato firma podle Rahmana odeslala do Android Open Source Project kód ke službě, která by mohla nést všeříkající název DeviceAsWebcam.

Tato funkce by podle Rahmana měla cílit na zařízení, která podporují UVC (USB Video Class). Jedná se o standard, který umožňuje zařízením posílat video přes USB. V současné době se nyní celá věc nachází ve velmi rané fázi, takže nelze předpovídat, jakým způsobem bude novinka fungovat a zda si vůbec najde cestu k běžným uživatelům. Pokud by tuto funkci Google skutečně uvedl do provozu, jistě by ji uvítal nejeden androidista.

Dnes nejčtenější

.