Zavřít reklamu

Aktualizace operačních systémů – včetně těch pro chytré hodinky – obvykle patří mezi očekávané události, protože často přináší řadu vylepšení a vítaných novinek. V případě operačního systému WearOS se ale majitelé některých modelů hodinek Galaxy Watch 4 a Galaxy Watch 5 dočkali kromě novinek také jedné nepříjemné komplikace.

Hodinky Galaxy Watch 4 a Galaxy Watch 5 se ukázaly jako jedny z nejlepších chytrých hodinek pro uživatele systému Android, stále ale nejsou imunní vůči občasným problémům. V poslední době někteří majitelé hodinek Galaxy Watch 4 a Galaxy Watch 5 hlásili problémy s nesprávným fungováním funkce „raise to wake“, která zajišťuje rozsvícení displeje hodinek po zvednutí zápěstí. Tato funkce je u chytrých hodinek poměrně běžnou, a uživatelům umožňuje například zobrazit čas, notifikace a další informace pouhým zvednutím zápěstí do zorného pole.

U některých majitelů zařízení Galaxy Watch 4 a Galaxy Watch 5 však zvednutí zápěstí vedlo k tomu, že se hodinky okamžitě uzamkly a vrátily se do režimu spánku. Technicky vzato by hodinky měly vždy přejít do režimu spánku krátce po provedení gesta zvednutím k probuzení, pokud není proveden další vstup, ale uživatelé hlásí, že k tomu dochází během pouhých několika sekund. Zmíněný problém hlásí řada uživatelů na nejrůznějších diskuzních fórech i na sociálních sítích, jeden z uživatelů problém zachytil na video.

Screen flickering problem from GalaxyWatch

Zmíněný problém se podle všeho objevuje u majitelů hodinek Samsung Galaxy Watch 4 a Galaxy 5, a to s největší pravděpodobností po aktualizaci na nejnovější verzi operačního systému WearOS. V době psaní tohoto článku nebylo k dispozici oficiální vyjádření společnosti Samsung.

Dnes nejčtenější

.