Zavřít reklamu

Steve Jobs při představení prvního iPhonu řekl, že nejlepším stylusem jsou vaše prsty. V roce 2007 to možná mohla být pravda, protože tehdy se dotykové obrazovky vlastně jinak neovládaly a byla to jistá revoluce. Jenže Apple i Samsung pak pochopily, že pro ovládání velkých displejů to není úplně pohodlné, proto mají své stylusy Apple Pencil a S Pen. Samsung se je pak dlouhodobě snaží propagovat i u mobilních telefonů, a toho se chytá i Motorola.

Řada Moto G Stylus společnosti Motorola se brzy dočká nového modelu. Odhaluje to nový render, který ukazuje, že telefon přinese displej s průstřelem a 50MPx duální fotoaparát na zadní straně, stejně jako vestavěný stylus, port USB-C a dokonce 3,5mm jack konektor pro sluchátka.

Podle vzhledu se jedná o stejný přístroj, který unikl už během loňského října jako Motorola Geneva s identifikátorem XT2315. Na základě předchozích informací se očekává, že chystaný telefon se stylusem bude na trh uveden s 6 GB RAM a až 256GB úložištěm. Bude nabízen v barvách Black Beauty a Crystal Grey a dorazí ve variantách 4G i 5G.

Specifikací tedy spíše spadá do střední třídy, což je právě s ohledem na přítomnost stylusu poměrně zajímavé, protože jeho použití se očekává spíše od náročných uživatelů. Samsung jej aktuálně nabízí jen ve vrcholných modelech Ultra řady S. Přímou konkurencí tak pro ně chystaná novinka Motoroly nejspíš nebude, i když paradoxně může Samsungu v budoucnu právě kvůli popularizaci ovládání telefonu stylusem přinést nové zákazníky.

Dnes nejčtenější

.