Zavřít reklamu

Uvolnění operačního systému Android 14 pro širokou veřejnost se pomalu ale jistě blíží. V současné chvíli probíhá jeho beta testování, a zároveň se do médií dostávají další a další zprávy o tom, co tato aktualizace nabídne. Mimo jiné se bude jednat o nové užitečné možnosti, co se týče přizpůsobení notifikací.

Možná si i vy vzpomínáte na některé starší modely smartphonů s operačním Androidem, které byly mimo jiné vybavené také notifikačními diodami. Tyto diody problikávaly pokaždé, když uživatel obdržel na svůj smartphone novou notifikaci, a v některých případech bylo možné dokonce notifikace notifikačních diod do jisté míry přizpůsobit, a to včetně barev. Uživatelé tak snadno mohli pouhým pohledem na problikávající diodu zjistit, o jakou notifikaci se jedná. Postupem času ale notifikační diody ustoupily neustále se zvětšujícím displejům smartphonů, a spoustě uživatelů se po nich dodnes stýská.

Podle nejnovějších zpráv to nicméně vypadá, že by operační systém Android 14 mohl nabídnout alespoň částečnou náhradu této funkce. Druhá vývojářská betaverze této chystané novinky odhalila v sekci nastavení přístupnosti funkci s názvem Flash Notifications. Jedná se o nastavení, v jehož rámci budou uživatelé moci coby nástroj pro notifikace využít displej a blesk svého smartphonu, a to jak zároveň, tak i zvlášť, přičemž v případě notifikací prostřednictvím problikávání displeje bude možné měnit také barvu. Notifikace budou nicméně jednotné, takže jejich typ nebude možné přizpůsobit jednotlivým aplikacím.

Dnes nejčtenější

.