Zavřít reklamu

Trh se skládacími zařízeními nabral v poslední době na obrátkách díky vstupu společnosti Google do tohoto segmentu. Řeč je samozřejmě o modelu Pixel Fold. Samsung se však konkurence od Googlu zatím příliš obávat nemusí, protože dostupnost první skládačky Googlu je omezena jen na několik málo zemí, zatímco Galaxy Z Fold je dostupný prakticky po celém světě.

I kdyby ukradl Pixel Fold Samsungu nějaký počet zákazníků, bude mít korejský gigant eso v rukávu v podobě modelu Galaxy Z Flip, který mu umožní udržet si dominantní postavení na trhu skládacích zařízení, protože Google k němu nemá v současné době žádnou alternativu. Zdá se však, že původně to v úmyslu měl. Vedle Pixelu Foldu se tak mohl objevit i skládací telefon ve tvaru véčka, ale nakonec, jak potvrdila šéfka designu hardwarových produktů vyhledávacího giganta Ivy Rossová, z tohoto sešlo.

Odhalila totiž, že Google původně pracoval na dvou ohebných zařízeních, a i když přímo nepotvrzuje, že mělo být druhé zařízení konstrukce ve tvaru jako Z Flip, můžeme bezpečně předpokládat, že společnost nepracovala na dvou skládacích zařízeních s konstrukcí připomínající právě Fold. V každém případě se tento internetový gigant nakonec rozhodl uvést na trh pouze a jen Pixel Fold, a to prý proto, že druhé zařízení nebylo považováno za „ještě dost dobré“.

Pro Samsung bylo rozhodnutí Googlu neuvést na trh dvě skládací zařízení nepochybně vítané, zejména proto, že se neočekává, že by jeho chystané modely Galaxy Z Fold5 a Galaxy Z Flip5 přinesly mnoho vylepšení. Je však velmi pravděpodobné, že Google v určitém okamžiku skládací telefon véčkové konstrukce skutečně uvede, a Samsung tak možná bude muset podniknout nezbytné kroky, aby jeho skládací zařízení byla pro zákazníky stále patřičně atraktivní. Nyní se totiž zdá, že jen přešlapuje na místě.

Dnes nejčtenější

.