Zavřít reklamu

Degradace baterie v čase je jednou z hlavních věcí, kterých se lidé v dnešní době u svých smartphonů jednoduše bojí. Znamená to totiž dodatečnou investici. Oppo má ale řešení, jak tyto obavy svých uživatelů zmírnit. Společnost se totiž připravuje na spuštění bezplatného programu výměny baterie.

Samozřejmě, má to svá úskalí, kdy si my v Evropě budeme muset chvilku počkat (a doufáme, že se skutečně dočkáme). Oppo je čínská značka a proto také bude tento program nejdříve spuštěn právě v domovské zemi, i tak je to ale první krok k tomu, být k zákazníkovi vstřícnější a přinést mu něco, do jiní nenabízejí. Prvním smartphonem značky, který by měl do programu spadat, bude plánovaný Oppo A2 Pro, který by měl mít svou premiéru už zítra, tedy v pátek 15. září.

Do čtyř let od nákupu tohoto telefonu tak získáte bezplatnou výměnu jeho baterie, ale samozřejmě pouze v případě, že procento její kondice klesne pod 80 %. Dá se také předpokládat, že tento program poskytne jen jednu výměnu, ať už bude uživatel zařízení dávat co proto jakkoli. Ve finále to tedy může ale také znamenat, že si je společnost jista dlouhou životností své baterie, takže je celý program jen divadlo, kdy nemusí na reálnou výměnu vůbec dojít.

V obou případech to je ale poměrně zajímavý přístup, jak o sobě dát světu zahlceném iPhony vědět. V tuto chvíli není jasné, jaké telefony budou do programu spadat, dalo by se ale doufat, že to budou všechny, které společnost v budoucnu představí.

Dnes nejčtenější

.