Zavřít reklamu

Velkým bonusem pro původní smartphone Nothing Phone (1) byla jeho cena. Nyní to ale vypadá, že chystaná novinka společnosti bude ještě levnější, než se původně očekávalo. Unikla totiž její evropská cena.

Společnost už sama uvedla, že telefon představí 5. března. Vzhledem k označení jsme tak nějak čekali, že půjde o levnější zařízení, nyní jsme se však dozvěděli, že by mělo v EU stát 349 EUR. To je o poznání méně, než se spekulovalo dříve, kdy se řešila částka 400 EUR. Znamenalo by to, že by byl telefon dostupný za částku cca 8 900 Kč v případě základní jeho konfigurace 8/128 GB. Ta vyšší, tedy 12/256 GB, by měla stát 400 EUR, takže lehce přes 10 tisíc Kč. Nothing Phone (2) aktuálně startuje na částce 13 190 Kč.

S ohledem na cenu to jsou pro nás tedy dobré zprávy. V USA ale takovou radost nemají. Nothing totiž uvedl, že tam svou novinku prodávat nebude. Nedistribuoval tam ostatně ani svůj první smartphone. Připomeňme, že je Nothing londýnskou společností a ne nějakou Čínou, i když za ní stojí zakladatel OnePlus.

Dnes nejčtenější

.