Zavřít reklamu

Uvedení modelu Pixel 8a od společnosti Google se datuje ke 14. květnu a už teď se na internetu objevují reálné specifikace, na které se může každý technologický nadšenec těšit. Zařízení bude poháněno procesorem Tensor G3 a osazen bude 6,1″ FullHD+ OLED displejem s vestaveným ochranným sklem Gorilla Glass 3. Oproti předchůdci se zvýší obnovovací frekvence na 120Hz (což činí 2 000 nitů).

Zvýší se také celková kapacita baterie na téměř 4 500 mAh a dle ověřených zdrojů by ji měl Google nabízet jako baterii, která vydrží 24 – 72 hodin. Maximální hranici by měl schopný dodržet se zapnutým režimem „Extreme battery saver“. Model bude zároveň obsahovat bezdrátové nabíjení Qi. Své bezdrátové nabíječky tak nebudete muset prodávat, což je samozřejmě dobrá zpráva.

Oproti Pixelu 7a dostane tento nadcházející model nejen sedm let bezpečnostní ochranu, ale také pravidelnou aktualizaci operačního systému a výrazný pokles funkcí. Jedná z mála stejných věcí bude promítnuta na fotoaparátech, které se oproti předchůdci nezmění. Zadní strana obsahuje 2 fotoaparáty (Primární 64MP s OIS, sekundární 13MP ultra širokoúhlý) a přední 13MP selfie kameru.

Pixel 8a bude obsahovat speciální funkce fotoaparátu. Mezi ně patří například Magic Editor, Ultra HDR, noční vidění, kouzelná guma, odstranění rozmazání fotografie, portrétní režim atd. Do prodeje půjde rovnou ve čtyřech barvách (Obsidian, Porcelain, Bay a Aloe). Uložiště bude o velikosti 128 a 256GB.

Dnes nejčtenější

.