Zavřít reklamu

Ačkoliv se spoustu aplikací snaží dodávat aktualizace na pravidelné bázi, občas se muže jednat o horší verzi než ta předchozí a uživatel se tak chce vrátit do doby před aktualizací. Ať už je důvod jakýkoliv, v tomto případě je nutné použít aplikaci třetí strany a zároveň zastavit nadcházející aktualizace. Základní aplikace však schraňují uživatelská soukromá data a používání starších verzí není tak moc bezpečné. Registrace do programu pokročilé ochrany společnosti Google umožnuje načítat starší verze aplikací na pár kliknutí.

Při spoléhání na bezpečnostní protokol Google neexistuje jednoduché řešení, jak verzi aplikace vrátit

  1. Odinstaluje aktuální verzi aplikace

Před vrácením na předchozí verzi je nutné odinstalovat konkrétní aplikaci. Odinstalaci je možné udělat skrze nastavení

2. Stáhněte a nainstalujte požadovanou verzi aplikace

Po odinstalaci nyní nainstalujte verzi konkrétní aplikace, kterou lze najít skrze APK Mirror nebo F-Droid. Jakmile do jedné z těchto aplikací vkročíte, vyhledejte si aplikaci, kterou potřebujete. V tomto okamžiku si vyhledejte verzi, která vám bude vyhovovat a nainstalujte ji.

3. V případě potřeby deaktivujte aktualizace

Po instalaci požadované verze aplikace máte hotovo. Pro komfort deaktivujte automatické aktualizace, jinak by tato funkce mohla opět starší verzi nahradit. Vypnutí automatických aktualizací lze uskutečnit v aplikaci obchod Google Play (u každého mobilního zařízení se postup může lišit). V pravém horním rohu dané aplikace zvolte nabídku s třemi tečkami, ve které lze automatické aktualizace vypnout.

Ačkoliv se jedná o vskutku jednoduchý návod, podle kterého lze jednoduše vrátit verzi aplikace na starší, používání zastaralé verze jakékoliv aplikace není bezpečné a nedoporučuje se to. V ideálním případě je vhodné počkat na novou aktualizaci, při které bude daný problém opravit (popřípadě lze kontaktovat vývojáře).

 

Dnes nejčtenější

.