Zavřít reklamu

Ačkoliv se může zdát, že baterka modelů Pixel 8 a Pixel 8 Pro od společnosti Google už takhle dost svítí, může svítit ještě intenzivněji. Telefony totiž uzamykají svítivost baterky na 50% a pokud uživatel potřebuje intenzitu nastavit na vyšší úroveň než je 50%, musí k tomu udělat pár kroků navíc.

Zvýšení baterky na Pixelu 8 na 100% není vůbec jednoduché. Tímto návodem si bezpečně nastavíte intenzitu na vyšší úroveň, ačkoliv tomu Pixel přímo nenapomáhá. Návod funguje na modely Pixel s operačním systémem Android 13 a vyšší. U ostatních výrobců smartphonů se systémem Android nastavení jejich výrobce usnadnil a návod tak není určen pro ně.

Jak si nastavit intenzitu baterky na vyšší úroveň

Nejjednodušším krokem je nejspíše stažení aplikace třetí strany. Ověřené jsou například aplikace FlashDim nebo Simple Flashlight. Obě aplikace nabízí nastavení intenzity od 0% do 100% a jsou zcela zdarma. Po stažení není nutné aplikaci ke zvýšení baterky používat, protože používají klasickou možnost rychlého výběru v nastavení, přidat si je můžete i na plochu v rámci widgetu.

Na co si dávat při zvýšení intenzity baterky pozor

To, že se baterka nedá dát na maximální úroveň v základním nastavení má svůj důvod. Rozhodně nenastavujte baterku na maximální úroveň na příliš dlouhou dobu. Nejen, že to má vážný důraz na životnost, ale také na přehřívání telefonu. Vestavěná čipová sada Tensor má totiž vážný problém s přehříváním při určitých procesech, jako je například vysoká intenzita baterky.

Přizpůsobené zkratky na telefonu mají vždy svůj vlastní nastavený vzhled. Nelze tedy zapnutí jasu jakýmkoliv způsobem změnit na vzhled aplikace třetí strany. Při nahrávání videí či pořizování fotek se pak baterka zapne vždy na 100% a to aniž byste museli použít aplikaci třetí strany. Proto se obecně říká, že používání baterky na více než 50% ničí životnost telefonu.

Témata: , , ,

Dnes nejčtenější

.