Zavřít reklamu

Společnost vivo přišla s novým modelem do řady Y. Tento týden v Číně proběhlo rozšíření jejich modelové řady Y, konkrétně modelem vivo Y200. Tento nejnovější model bude obsahovat čipovou sadu Snapdragon 6 první generace, přičemž v Indii je v současné době telefon s naprosto stejným názvem, který si dle specifikací lze jen těžko splést. Vivo Y200 se prodává v oranžové, bíle a černé barvě, přičemž cena je nastavena na zhruba 5 000 korun.

Oproti Indické stejnojmenné verzi má tento 6,78″ AMOLED obrazovku s rozlišením 1080p a na přední straně obsahuje děrovací otvor pro 8MP selfie kameru spolu s čtečkou otisků prstů na spodní straně pod panelem. Displej má obrazovku 100% barevné gamut DCI-P3 a obnovovací frekvenci až 120 Hz. Zadní strana je obohacena dvěma fotoaparáty – 50MP primární a 2MP teleobjektiv pro rozostření pozadí při režimu portrétu.

Tento smartphone má až 12GB RAM a 512 GB velikost uložiště, přičemž rozšíření lze provést skrze microSD kartu. Obdivuhodná je především velikost baterie, protože 6 000 mAh se jen tak nevidí a zároveň podporuje 80W nabíjení. V Číně je nabízen s OriginOS 4 a asistentem Jovi, který je naprosto ve všech telefonech od společnosti vivo. Asistent Jivo je nabitý generativní umělou inteligencí založenou na Blue LM. Do prodeje poputuje model už 24. května.

Dnes nejčtenější

.