Zavřít reklamu

Pro některé uživatele je zapamatování si čísla vlastního telefonu neskutečný úspěch. Tento problém je nejspíše zkreslený tím, že někdo prostě nemusí vydávat své telefonní číslo na denní bázi. Přátelé a členové rodiny si telefonní číslo zkrátka uloží do kontaktů, tím pádem ani oni nemusí znát čísla jednotlivých lidí nazpaměť. Pro uživatele s novým telefonním číslem je to navíc ještě o něco těžší. Pokud si nemůžete zapamatovat své telefonní číslo, stačí postupovat podle jednoho z následujících návodů.

1) Zavolejte svému příteli

Jednoduchou a osvědčenou taktikou pro zjištění vašeho telefonního čísla, je zavolat svému příteli či jinému členu rodiny. Pro zjištění čísla stačí také například poslání SMS, přičemž tento návod je přímočarý a funguje od počátku telefonů. Vaše číslo se zobrazí na jeho displeji.

2) Zavolejte zákaznický servis

Pokud zrovna nemáte poblíž žádného přítele, nebo náhodně kolemjdoucího člověka, potom můžete využít druhý způsob, ve kterém máte možnost využít zákaznický servis vašeho mobilního operátora. Ačkoliv se tento způsob moc nevyužívá, stále je dostupný.

3) Zkontrolujte nastavení telefonu

Pokud využíváte mobilní telefon s operačním systémem Android, potom by se soukromé číslo dalo dohledat pomocí následující cesty.

  • Nastavení -> O telefonu / zařízení -> Stav / Identita telefonu -> Síť

Pokud využíváte mobilní telefon s operačním systémem Apple, potom je postup trošku upravený a jednodušší.

  • Nastavení -> Telefon -> Moje číslo

4) Podívejte se do svých čísel

Tento způsob jde udělat jak na telefonech s Androidem, tak s Applem. Stačí v kontaktech přejet na úplný začátek seznamu, přičemž následně stiskněte „Moje karta“ nebo „Moje číslo“ (pokud se jedná o Apple) a „Já“ (pokud se jedná o Android). Posléze by se mělo objevit vaše telefonní číslo s dalšími možnými údaji.

5) Zkontrolujte obal SIM karty

Pokud se jedná stále o fyzickou SIM kartu, nikoliv e-SIM, poté můžete své telefonní číslo najít také na obalu. Spoustu uživatelů však původní balení SIM karty vyhazuje a tento způsob tedy není tolik využívaný.

6) Navštivte kamennou prodejnu

Jedním z těch nejkrajnějších způsobů, jak zjistit své telefonní číslo, je návštěva kamenné prodejny vašeho mobilního operátora. Ačkoliv mohou být tyto pobočky často vytížené, pro svého zákazníka by měly udělat naprosto vše.

 

Dnes nejčtenější

.