Zavřít reklamu

Zařízení s operačním systémem Android obsahují funkci na manipulaci s aktivním displejem už několik let. Nechybí v této funkci ani možnost nastavení „Always On“ displeje, která způsobí, že displej nikdy nezhasne. Samozřejmě se dají nastavit také jiné hodiny nebo různé gadgety. Funkce je vhodná pro zobrazení základních funkcí jako je čas, datum, stav baterie nebo upozornění. Pro nováčky ve světě Androidu bude tohle nejspíš úplná novinka, ale přizpůsobení obrazovky je jednodušší, než si myslíte.

Jak zapnout a vypnout „Always On Display“ funkci na zařízeních s Androidem?

Modely od společnosti Samsung přišly se zajímavou funkcí, která umožní svému uživateli zapnout „Always On Display“. V této možnosti si může uživatel nastavit například automatické zapnutí displeje a telefon zapnout v případě nízké spotřeby během naplánované doby (když přijde upozornění atd.) nebo také aby byl zapnutý 24/7. K nastavení se dostanete jednoduše skrze následující návod.

  1. V telefonu Samsung Galaxy stiskněte „Nastavení“
  2. Sjeďte dolů a stiskněte „Uzamknout obrazovku“ a AOD
  3. Stiskněte „Always On Display“
  4. Zapněte možnost a vybere, kdy se má zobrazovat (Vždy, Klepnutím zobrazíte, Podle plánu, Pro nová oznámení)
  5. V závislosti na vašich preferencích můžete aktivovat nebo deaktivovat informaci o hudbě

Od verze One UI 6.1. bylo navíc odebráno z nastavení Always On Displeje také nastavení a customizace hodin. Upravit hodiny lze po novém v sekci „Upravit zamykací obrazovku“. Další přizpůsobení funkce Always on Display lze dělat pomocí aplikace třetí strany s názvem „LockStar“ z Galaxy Store.

Jak zapnout a vypnout „Always On Display“ funkci na zařízeních Google Pixel?

Na zařízeních Pixel od společnosti Google se nastavení této funkce zapíná trochu jiným způsobem. Přizpůsobení funkce je také trochu omezenější, nicméně pro manipulaci s touto funkcí postupujte dle následujícího návodu.

  1. Stiskněte „Nastavení“
  2. Stiskněte „Zobrazit“
  3. Stiskněte „Uzamknout obrazovku“
  4. Zapněte přepínač „Vždy zobrazovat čas a informace“

Ve stejné nabídce lze také upravovat svoji obrazovku.

Dnes nejčtenější

.