Zavřít reklamu

Před cloudovými uložišti si uživatelé ukládali své důležité soubory na pevné disky, flashdisky či jiné paměťové karty. Kvůli nízkému a fyzicky omezenému uložišti těchto zařízení se však data musela zálohovat mnohem častěji. V současné době se v závislosti na zvolené službě dají zálohovat důležité soubory v operačním systému Android jednoduše prostřednictvím „Google Photos“. Tato aplikace dovoluje svému uživateli zálohovat obrázky přímo na účet. V nastavení se dá také jednoduše toto cloudové uložiště zvětšit (samozřejmě po zaplacení).

Jak zálohovat obrázky pomocí aplikace Google Photos

Pokud nepotřebujete šetřit baterii v telefonu, dá se nastavit automatické zálohování fotek uložených v galerii a to ihned po jejich pořízení. Pro ušetření baterie se dá tato funkce provádět manuálně, přičemž budete mít na výběr které fotografie chcete zálohovat a kdy. Pokud chcete fotografie nechat zálohovat automaticky, postupujte podle následujícího návodu.

  1. Stiskněte „Google Photos“
  2. Přihlaste sena účet, na který chcete fotografie zálohovat
  3. Stiskněte ikonu svého profilu vpravo nahoře
  4. Stiskněte „Zapnout zálohování“
  5. Stiskněte „Zapnout“
  6. Stiskněte „Zapnout zálohování“

Zálohování začne ve chvíli, kdy je smartphone připojen k Wi-Fi, pokud chcete zálohovat skrze mobilní síť, je potřeba stisknout možnost „Použít data“ v nastavení aplikace Google Photos (stiskněte ikonu ozubeného kolečka vpravo nahoře). Pokud chcete fotografie zálohovat ručně, potom postupujte podle následujícího návodu.

  1. Stiskněte aplikaci „Google Photos“
  2. Najděte obrázek, který chcete zálohovat
  3. Dlouze stiskněte tento obrázek
  4. Stiskněte další obrázky, které chcete zálohovat
  5. Stiskněte „Zálohovat“

Jak zkontrolovat zálohy svých fotografií

Jako každá funkce, není ani tato příliš dokonalá a občas je tedy potřeba svá zálohovaná data zkontrolovat. Kontrola se doporučuje provést po každém přenášení dat, protože mohlo při přenosu dojít k jakémukoliv problému (mohlo se například na chvíli přerušit internetové spojení). Pro kontrolu zálohy postupujte podle následujícího návodu.

  1. Přihlaste se ke svému účtu Google
  2. Vyberte čtverec (ten značí Google Photos)
  3. Zde se dají dohledat vámi zálohované fotografie
  4. Stiskněte „i“ u vybrané fotografie – tímto si můžete prohlédnout statistiky jednotlivých fotografií

Dnes nejčtenější

.