Zavřít reklamu

Do řady modelu Galaxy S22 přidala společnost Samsung jednu velice zajímavou funkci s názvem Astrophoto. Funkce je dostupná napříč novějšími modely a tak není překvapením, že se objevila také u nejnovějšího modelu Samsung Galaxy S24 Ultra. Tato funkce umožňuje pořizovat nádherné fotografie noční oblohy, na které jsou jasně vidět hvězdy. Funkce využívá aplikaci Expert RAW, která slouží nejen k pořizování kvalitních fotek noční oblohy.

Jak režim Astrophoto funguje

Komplexní nastavení této fotografické funkce vyžaduje špičkové DSLR namontované na stabilním stativu včetně hlubokých znalostí fotografií a astronomie. Jednoduché přepnutí do tohoto módu proces zjednodušuje a uživatel tak potřebuje pouze svůj mobilní telefon. Režim slouží například k předpovědi pohybu jednotlivých prvků na nebi a pro profesionální scénu zachycuje více snímků během několika minut, které jsou následně sloučené.

Jak používat režim Astrophoto

Pro využití funkce Astrophoto je potřeba mít aktivovaný režim Samsung Expert RAW, který nastavíte pomocí následujícího návodu.

  1. Stáhněte aplikaci ExpertRAW
  2. Otevřete aplikaci ExpertRAW
  3. V levém horním rohu stiskněte „Nastavení“ v podobě ozubeného kolečka
  4. Aktivujte „Special photo options“ a aktivujte pořizování fotografií RAW
  5. Sjeďte zpět na hlavní obrazovku aplikace a vyhledejte tlačítko Astrophoto v pravém horním rohu
  6. Vyberte ve fotoaparátu objektiv, který chcete použít a stiskněte spoušť.

V tuto chvíli máte aktivovanou možnost Astrophoto, která způsobuje neobvyklou kvalitu oblohy s kvalitně vyobrazenými hvězdami.

 

Dnes nejčtenější

.