Zavřít reklamu

Zhruba před rokem vydala společnost Google jednu velice zajímavou funkci s názvem Magic Editor. Tato aplikace slouží k úpravě fotek typu „all-in-one“, která nabízí téměř všechno, co si jen přejete na obrázku vylepšit. Tento generativní nástroj umělé inteligence umožňuje například odstranit pozadí, vytvořit fotografickou koláž, facetune, vytvořit PNG nálepky, přidat stylové efekty, fotografické filtry nebo například předvolby pro retušování fotografií jedním klepnutím.

V současné době (tedy zhruba rok od spuštění) se tato aplikaci rozšířila na další zařízení s operačním systémem Android, protože doposud bylo její použití možné pouze na zařízeních Pixel 8 od společnosti Google. Momentálně je tedy aplikace Magic Editor dostupná také pro zařízení mimo Pixel včetně tabletů od Samsungu. Otevřela se tak přímá konkurence korejské aplikace Generative Edit, která byla do teď hojně využívána.

Pro možnost využívat tuto aplikaci je potřeba stáhnout si nejnovější verzi Google Photos (konkrétně verzi 6.85). Pokud máte funkci aktivní, rozsvítí se vám při úpravě fotografií v levém dolním rohu obrazovky růžové tlačítko.

Dnes nejčtenější

.