Zavřít reklamu

Před nedávném vydala společnost HMD informaci o tom, že brzy doplní své dva modely HMD Pulse a HMD Vibe o třetí, který bude uzpůsobený pro střední třídu a bude cenově dostupný. V současné době už jsou spekulace potvrzené, přičemž nadcházející model s názvem HMD Atlas bude mít FHD+ displej a o něco větší baterii. Obohacen bude o čipovou sadu Snapdragon 4 druhé generace včetně 8 GB RAM a 128 GB uložištěm, které bude možné rozšířit skrze microSD kartu.

Díky tomuto čipu bude mít smartphone možnost připojení 5G, Wi-Fi 5 (ac), Bluetooth 5.1 a NFC. Pro sluchátka v něm bude zabudován klasický 3,5mm konektor. Oproti dvěma zmíněným modelům bude tento disponovat svým FullHD+ displejem s 6,64″ IPS LCD obrazovkou a obnovovací frekvencí 120 Hz. Na přední straně bude obsahovat 16MP selfie kameru uvnitř otvoru s dírami. Zadní strana bude pak obohacena o hlavní 48MP fotoaparát a sekundární 5MP ultra širokoúhlý a hluboký senzor.

Údajně by měl mít tento model také až 5 500 mAh velikost baterie s funkcí QuickCharge 4.0+, přičemž předchozí modely měly velikost baterie o stupeň nižší. V současné době nebyla uvedena rychlost nabíjení. Dle dostupných informací by měl telefon stát zhruba 5 500 korun. Oproti modelu Vibe stojí poměrně více, zároveň se ale jedná o výrazně vyšší model. Bohužel pro Evropský trh má být HMD Atlas stejně jako HMD Vibe exkluzivně na americkém trhu.

Dnes nejčtenější

.