Zavřít reklamu

Téměř každý telefon nabízí možnost vypnutí nočních oznámení poté, co se rozhodnete uložit ke spánku. Uživatelé, kteří tuto funkci nevyužívají, ale mají zapnuté připojení k internetu přes noc mají většinou sklony k „nočnímu scrollování“, což je udrží déle vzhůru. Používat režim večerky s názvem „Spánek“ slouží všem uživatelům, kteří mají již zmíněné sklony k nechtěnému koukání do mobilu v noci. Režim funguje na bázi jednoduchého stisknutí tlačítka, přičemž v nastavení se dá zvolit čas, ve kterém se automaticky tento režim zapne a ráno zase vypne.

Jak aktivovat režim večerky na Androidu

V nabídce nastavení existuje řídící panel, který svému uživateli ukazuje čas strávený na obrazovce včetně nástrojů k jeho zmírnění. Ikonu je možné nastavit do galerie aplikací pro snazší přístup. Režim večerky z nastavení můžete nastavit dle nadcházejícího návodu

  1. Stiskněte „Nastavení“
  2. Stiskněte „Digitální rovnováha a rodičovský kontrola“
  3. Stiskněte „Režim večerky“
  4. Stiskněte „Rutina večerky“ a poté „Použít plán“
  5. Zvolte vhodný čas začátku a konce
  6. Zvolte dny, ve které chcete vynutit zapnutí večerky automaticky
  7. Stiskněte „Přizpůsobit“ a zvolte si další kritéria
  8. Můžete například zapnout „Automatický režim Nerušit“
  9. Stiskněte „Zapnout“ pro zapnutí režimu večerky

Jak aktivovat režim večerky v Rychlém nastavení

Nabídka rychlého nastavení, jak vypovídá název, umožňuje svému uživateli zapínat důležité funkce rychleji. Stačí pouze potáhnout prstem dolů z horní části obrazovky, přičemž se otevře hned několik uživatelsky zvolených funkcí, které lze rychle zapnout. Pokračovat můžete dle následujícího návodu.

  1. Přejeďte dvěma prsty z horní části obrazovky dolů
  2. Stiskněte „Režimy“
  3. Vyberte „Spánek“
  4. Pokud nevidíte „Režimy“ stiskněte „+“ a přetáhněte „Režimy“ do funkcí rychlého nastavení
  5. Pokud jste nevytvořili plán spánku, dlouze toto tlačítko podržte

Režim večerky na jednu stranu také zlepšuje kvalitu spánku, protože uživatele neovlivňují vyskakující upozornění uprostřed noci či v procesu usínání. Konkrétní statistiky pro kvalitní spánek pak lze dohledat pouze u chytrých hodinek, které máte během spánku na sobě.

 

Témata: , ,

Dnes nejčtenější

.