Zavřít reklamu

Oproti telefonům od Pixelu se ostatní oblíbené smartphony dodávají s vestavěnou správou zahřívání. Tato správa jim umožňuje vypnout jednotlivé funkce v případě, že se telefon nadměrně přehřívá aby se zabránilo případnému poškození. Mezi tyto funkce patří například nižší rychlost procesoru, snížení jasu či deaktivaci sítě 5G. V tom nejextrémnějším případě se telefon automaticky vypne a zapne se opět poté, co se zchladí na určitou úroveň.

Společnost Google již brzy pravděpodobně představí novou funkci pro své smartphony Pixel s názvem „Adaptive Thermal“, která bude sloužit k ručnímu snížení teploty telefonu. „Přednouzové upozornění se spustí v případě, když teplota vašeho telefonu dosáhne 49 stupňů Celsia. Když k tomu dojde, zobrazí se upozornění, že telefon potřebuje vychladnout a jeho výkon může být negativně ovlivněn,“ stojí ve zprávě od konkrétních řetězců.

Spolu s oznámením také navrhne jednotlivé kroky, kterým je možné teplotu telefonu snížit. Mezi tyto akce patří například přesunutí telefonu do chladnějšího prostředí či pryč ze slunce. Zároveň se doporučí také zavřít všechny aplikace náročné na baterii. Pokud žádný z kroků nepomůže, při 52 stupních Celsia se dá mobil do „nouzového“ stavu. Pokud ani tento krok nepomůže, po dosažení 55 stupňů Celsia se sám po 30 sekundách zcela vypne.

Dnes nejčtenější

.