Zavřít reklamu

Na smartphonu s operačním systémem Android lze využívat Google Asistenta k automatizaci určitých úkolů (jako například přehrávání hudby nebo telefonáty). Google pro svého asistenta v nastavení nastavil také několik hlasů, které si může každý lehce nastavit. Lze si svého asistenta nastavit například do stylu Brita, Australanky nebo jiné národnosti. Seznam jednotlivých hlasů je dostupný v nastavení.

Dostupných je hned 12 anglicky mluvících hlasů, přičemž 5 z nich jsou mužské hlasy a zbylých 7 ženské. Hlasy jsou zároveň označené barvami, které označují gender hlasu. Celkem se mezi těmito dvanácti hlasy objevuje hned několik amerických přízvuků, jeden britský a jeden australský. Na chuť si tak přijde opravdu každý. Mezi hlasy můžeme někdy zahlédnut také jména známých celebrit, mezi ty poslední patří například John Legend nebo Issa Rae. Pro změnu hlasu postupujte dle návodu níže.

Jak změnit výchozí jazyk na telefonech s operačním systémem Android?

  1. Stiskněte „Nastavení“
  2. Stiskněte „Obecná správa“
  3. Stiskněte „Jazyk“
  4. Stiskněte „Přidat jazyk“
  5. Posuňte nahoru a zvolte angličtinu, dále Spojené státy
  6. Potvrďte výběr jako „primární jazyk“

Jak změnit jazyk Asistenta Google

  1. Řekněte „Hey Google, open Assistant Settings“ (případně otevřete aplikaci „Google“, vyberte svůj profil a „Nastavení“)
  2. Stiskněte „Google Assistant“
  3. Stiskněte „Jazyky“
  4. Zde můžete přidat nový jazyk, nebo přepnout na jiný

Dnes nejčtenější

.