Zavřít reklamu

Vysoká obnovovací frekvence poskytuje plynulejší a rychlejší zážitek při používání telefonu, a to zejména u her nebo při procházení obsahu. Některé aplikace však tuto funkci nepodporují automaticky. V tomto článku vám ukážeme, jak vynutit vysokou obnovovací frekvenci ve všech aplikacích na Androidu, abyste si mohli užívat plynulý obraz bez ohledu na používanou aplikaci.

  • Zkontrolujte maximální obnovovací frekvenci zařízení: V nastavení telefonu (většinou pod Obrazovka nebo Pokročilé) zjistěte, jakou maximální obnovovací frekvenci vaše zařízení podporuje. Například některé telefony podporují 120 Hz.
  • Vývojářské možnosti: Otevřete vývojářské možnosti na Androidu (přejděte do Nastavení → O telefonu a sedmkrát klepněte na Číslo sestavení). Poté v nastavení najděte Vývojářské možnosti.
  • Vynucení vysoké obnovovací frekvence: Ve Vývojářských možnostech najděte volbu Povolit vysokou obnovovací frekvenci nebo Vynutit obnovovací frekvenci. Tímto krokem zajistíte, že všechny aplikace budou běžet na maximální frekvenci.
  • Optimalizace baterie: Vysoká obnovovací frekvence zvyšuje spotřebu baterie. U některých telefonů můžete přepnout na adaptivní obnovovací frekvenci, která upravuje frekvenci podle aktuálního používání, což může šetřit baterii.
  • Aplikace třetích stran: Některé telefony mají omezené možnosti nastavení. V takovém případě můžete použít aplikace jako SetEdit pro úpravu systémových parametrů, které umožní vynutit vyšší frekvenci.
  • Kompatibilita aplikací: Některé aplikace jsou omezené na nižší obnovovací frekvenci (např. 60 Hz). Po aktivaci vývojářských možností můžete sledovat změny a zjistit, které aplikace podporují vyšší frekvenci.
  • Vliv na herní výkon: Při hraní her, které podporují vyšší frekvenci (např. 90 Hz nebo 120 Hz), můžete zaznamenat plynulejší pohyby a rychlejší odezvu, což je zásadní pro kompetitivní hry.
  • Ruční nastavení jednotlivých aplikací: Některé telefony umožňují nastavit obnovovací frekvenci pro každou aplikaci zvlášť v nastavení telefonu. Toto nastavení najdete pod sekcí Obnovovací frekvence nebo Displej.
  • Rizika přehřívání: Při dlouhodobém používání vysoké obnovovací frekvence v náročných aplikacích může dojít k vyšším teplotám zařízení. Dávejte si pozor na přehřívání, zejména při delším hraní her.
  • Kontrola nastavení v reálném čase: Pomocí aplikací jako Refresh Rate Checker můžete sledovat, jaká obnovovací frekvence je aktuálně použita ve vašich aplikacích.

Vysoká obnovovací frekvence může dramaticky zlepšit uživatelský zážitek na Android zařízeních, zejména při používání náročnějších aplikací nebo her. Nastavení této funkce na všech aplikacích není složité, ale měli byste mít na paměti možné dopady na výkon baterie a teplotu zařízení.

Dnes nejčtenější

.