Zavřít reklamu

Zítra se začnou prodávat nové iPhony 15. Apple s nimi představil několik zajímavých funkcí, o kterých můžeme směle pronést, že bychom je skutečně chtěli i na Android telefonech. Jaké to jsou?

24/25MPx fotografie

Nové iPhony mají 48MPx fotoaparát, kdy je jednou z jejich nejzajímavějších nových funkcí schopnost pořizovat 24MPx fotografie. Zdá se to podobné technologii Adaptive Pixel společnosti Samsung, který také kombinuje výsledky z více fotoaparátů, ale ve výsledku máte jen 12 MPx.

Apple-iPhone-15-Pro-lineup-ProRes-video-shoot-230912

Přesné vyhledávání přátel

Vyhledávat věci, jako lokátory, už umíme, přátele ale ne. Apple ukázal, jak to má vypadat a je to skutečně intuitivní. Ať už na koupališti, v davu nebo nákupáku tak najdete, koho potřebujete.

Podpora Thread

Je jisté, že toto dříve či později dorazí i do Android telefonů. Jde o podporu síte Thread, tedy páteřní standard chytré domácnosti Matter. Apple má ale podporu již teď a iPhony 15 z toho budou do budoucna hodně těžit. Pomaleji totiž v tomto ohledu zastarají.

Tetraprisma

Fotoaparát ještě jednou. Apple dokázal udělat dlouhé ohnisko svého teleobjektivu u iPhonu 15 Pro Max na hloubku, ne na šířku nebo výšku, jako je tomu u periskopu, přičemž dosáhl 5x přiblížení. Tento systém tak může poskytnout výrobcům telefonů více místa v jejich zařízení, zákazník ale nebude šizen na přiblížení.

Dnes nejčtenější

.