Zavřít reklamu

Více než deset let bylo hlavním tématem určité skupiny uživatelů využívání jejich Android zařízení jako myš či klávesnici k notebookům prostřednictvím Bluetooth. Jakmile se telefonu natolik zmenšily, že se dokázaly strčit do kapsy tak se vývojáři spojili, aby vytvořili funkci, která tento požadavek splní. Nejčastěji se využívá, když se u notebooku náhle vypne trackpad. Ačkoliv není Android zařízení dokonalá náhražka myši nebo klávesnice tak zajímavostí je, že se dá využít jak vlajkový nejnovější model, tak model cenově dostupný.

Jak používat zařízení Android jako myš?

Pro následující kroky není potřeba mít aktualizovaný Android, doporučuje se však mít operační systém na nejnovější verzi.

  1. Stáhněte aplikaci pro myš (pro klávesnici a myš existuje zjednodušená verze Bluetooth nebo komplexní Unified Remote)
  2. Otevřete aplikaci
  3. Stiskněte „Povolit“
  4. Nastavte připojení s konkrétním zařízením
  5. Buďto vyberte své zařízení nebo vyhledejte telefon z počítače
  6. Spárujte své zařízení s PC nebo Notebookem
  7. Přejděte ikonu ozubeného kola pro vstup do nastavení, kde lze upravovat vybrané statistiky

Ve spoustě aplikací lze také zakoupit verzi „Pro“, ve které je konkrétní nastavení pro prezentace nebo například možnost nastavení „vzdušné myši“. Pokud vám však bude vyhovovat základní nastavení, není potřeba si verzi Pro dokupovat. Kompatibilita s operačním systémem iOS není zaručená. Pokud by se při spárování s aplikací objevily problémy, stačí Bluetooth odpojit a po chvilce opakovat celý návod znovu.

Dnes nejčtenější

.