Zavřít reklamu

Získání hesla Wi-Fi sítě na Androidu může být užitečné v mnoha situacích – například když potřebujete připojit nové zařízení nebo heslo sdílet s přáteli. Proces se může lišit v závislosti na verzi Androidu, ale obecně je to možné od verze Android 10 výše. Tento průvodce vás provede základními kroky, jak zjistit heslo uložené Wi-Fi sítě přímo z vašeho telefonu.

Nejlepší způsoby, jak zjistit heslo od Wi-Fi na Androidu:

  1. Otevření nastavení telefonu: Jděte do aplikace Nastavení na vašem Androidu.
  2. Síť a internet: Vyberte možnost Síť & Internet nebo Připojení (podle verze Androidu a výrobce telefonu).
  3. Wi-Fi: Zvolte Wi-Fi a vyhledejte aktuálně připojenou síť nebo uložené sítě.
  4. Zobrazení podrobností o síti: Klepněte na název sítě (SSID), pro kterou chcete zobrazit heslo.
  5. Sdílení hesla: U zařízení s Androidem 10 a vyšším by měla být k dispozici možnost Sdílet (QR kód). Pod tímto QR kódem se zobrazí i heslo v textové podobě.
  6. Ověření přístupu: Při zobrazování hesla budete muset zadat bezpečnostní kód, PIN, otisk prstu nebo jiné biometrické ověření.
  7. Použití správce souborů (pro rootovaná zařízení): Pokud máte rootovaný telefon, můžete se podívat do souboru wpa_supplicant.conf ve složce systémových dat, kde jsou hesla uložená.
  8. Použití ADB příkazů: Další metoda zahrnuje využití ADB (Android Debug Bridge) příkazů, které vám umožní stáhnout zálohu systému a hesla vytáhnout z ní.
  9. Tvorba zálohy s ADB: Můžete vytvořit zálohu svého telefonu pomocí příkazů v ADB a následně extrahovat data včetně hesel.
  10. Sdílení hesla přes QR kód: Moderní telefony umožňují rychlé sdílení hesla pomocí QR kódu, což je nejrychlejší metoda bez potřeby dalších nástrojů.

Zjistit heslo Wi-Fi na Androidu není složité, pokud máte přístup k uloženým sítím nebo pokud používáte zařízení s Androidem 10 či vyšším. Pro pokročilejší metody, jako jsou ADB příkazy, je nutné mít více technických znalostí. Zjednodušené metody jako sdílení hesla přes QR kód jsou praktické a bezpečné.

Dnes nejčtenější

.