Zavřít reklamu

Samsung iba v týchto dňoch uvoľňuje Android 4.3 Jelly Bean na vybrané zariadenia, no už dnes pripravuje zoznam zariadení, na ktorých by sa potenciálne mohol objaviť Android 4.4 KitKat. Narozdiel od Android 4.3, ktorý je dostupný len pre novšie a výkonnejšie zariadenia, v zozname pre KitKat sa objavuje hneď niekoľko low-cost zariadení. Túto zaujímavosť má na svedomí najmä fakt, že pri Android 4.4 sa chce Google zamerať na zlepšenie optimalizácie systému.

Od toho sa mimo iného odvíja aj minimálna vyžadovaná veľkosť pamäte, pričom Andrioid 4.4 pobeží už na zariadeniach s 512MB RAM. Aj to je dôvod, prečo mnohí používatelia začali dúfať, že im výrobcovia prinesú nový update. Medzi týchto výrobcov patrí aj Samsung, čo potvrdila fotka interného dokumentu, ktorý koluje vo vnútri spoločnosti. Autor dokumentu spomína, že zoznam zariadení je pomerne dlhý, no na úvod upúta prítomnosťou slabších zariadení. Tie je možné vidieť už na obrázku nižšie, a ako sa ukazuje, Samsung nezabúda ani na také prístroje, akými sú Galaxy Ace 2 či Galaxy S3 mini.

Či sa však updaty skutočne objavia, je zatiaľ otázne, keďže sa jedná o interný dokument a podľa informácií sa zdá, že sa Samsung iba pripravuje na vývoj update pre tieto zariadenia. Jedným zo zariadení, ktoré získa Android 4.4 s vysokou pravdepodobnosťou, je Galaxy S4 Mini, ktorý vyšiel iba tento rok. Treba tiež brať do úvahy, že Samsung bude aj na tieto zariadenia nahrávať svoje prostredie TouchWiz, pri starších prístrojoch však môže vytvoriť jeho odľahčenú verziu, ktorá by vyžadovala menej pamäte RAM ako teraz.

*Zdroj: SamMobile

Dnes nejčtenější

.