Zavřít reklamu

S nástupom mobilných platforiem sa zároveň mierne pozmenili kategórie, v akých môžu hráči hlasovať za svoje najobľúbenejšie hry a tak niet divu, že sa rozdávanie ocenení na VGX 2013 týkalo aj mobilných hier. Z celkového počtu 23 kategórií môžu hráči a diváci hlasovať len v troch kategóriách, medzi ktoré v tejto novej dobe patria už aj mobilné hry, aké sa dnes nachádzajú na Androide, iOS a Windows Phone. Na tohtoročnom rozdávaní cien VGX mohli hráči zvoliť jeden zo štyroch titulov, ktoré kandidovali na post mobilnej hry roku 2013.

Tohtoročnými kandidátmi boli už tradične tie hry, o ktorých sa informuje vo veľkom, čo tento rok predstavovalo tituly Angry Birds: Star Wars, Infinity Blade 3, Ridiculous Fishing a Plants vs. Zombies 2: It’s About Time. Práve nový diel Plants vs. Zombies sa zdá mobilným hráčom ako to najlepšie, čo mohlo do dnešného dňa vyjsť. Free-2-Play hra je dnes dostupná na Androide aj iOS, zatiaľ čo Infinity Blade 3 ostáva počas najbližších mesiacov exkluzivitou pre iOS, kde využíva schopnosti nového 64-bitového procesoru. Hráči tiež mohli presadiť svoje názory pri kategóriách Najočakávanejší titul a Herná postava roku.

K najočakávanejším titulom patrí nový Zaklínač 3, Watch Dogs, Destiny a South Park: Stick of Truth, no prvé miesto si odniesol Titanfall od Electronic Arts. Medzi kandidátmi na hernú postavu roku nechýbala ani Lara Croft z Tomb Raider či Trevor Philips z Grand Theft Auto V, no prvé miesto si odniesli dvojičky The Lucete Twins z BioShock: Infinite. A ktorý titul sa môže pochváliť označením Hra Roka 2013? Napriek viacerým horúcim kandidátom sme sa mohli na vlastné oči presvedčiť, že hra, ktorá mala na tento rok najväčší dopad, bolo Grand Theft Auto V.

Dnes nejčtenější

.