Zavřít reklamu

Praha, 7. ledna 2014 – Společnost Samsung Electronics Co., Ltd představuje na veletrhu CES nové přírůstky do rodiny chytrých fotoaparátů řady WB. Jejich společným prvkem jsou kromě vysoce kvalitní optiky také prémiové funkce v čele s technologií Tag&Go. Zachycené snímky lze navíc okamžitě sdílet přes NFC či Wi−Fi.

Tag&Go: sdílejte vzpomínky pouhým dotykem

Revoluční technologie Tag&Go společnosti Samsung propojuje nové fotoaparáty řady WB se smartphony či tablety pouhým přiložením obou zařízení k sobě, bez nutnosti další manuální konfigurace. Umožňuje přístup k celé řadě funkcí, které usnadňují sdílení snímků s přáteli či rodinou snadno a okamžitě. Fotografie, které si uživatel prohlíží na fotoaparátu se například automaticky odešlou do spárovaného mobilního zařízení prostřednictvím funkce Auto Beam. Funkce Auto Share odešle snímky okamžitě po vyfotografování do smartphonu, čímž odpadá jejich ruční zálohování, zatímco s funkcí MobileLink lze vybrat přesné obrázky, které se mají přenést do mobilního zařízení, aby bylo organizování snímků jednoduché a přehledné.

Mezi další užitečná funkce nových fotoaparátů Samsung WB patří Remote Viewfinder, která učiní z mobilního zařízení vzdálený hledáček. Lze tak ovládat nastavení záběru i snímek vyfotografovat, a přitom mít stále celou kompozici, například skupinovou fotografii, zcela pod kontrolou.

SMART fotoaparát Samsung WB2200F

Fotografové s citem pro detail se nyní mohou dostat ještě blíže k akci díky prémiovému fotoaparátu Samsung WB2200F. Je vybavený nadstandardním 60násobným optickým zoomem a snímačem BSI CMOS 16MP, takže výsledné snímky jsou stejně pestré a detailní jako reálné scény. I fotografie pořízené z dálky si udrží působivé detaily a přesnost. Jedinečný optický zoom nabízí možnost využití dvojité rychlosti, nebo jít přímo z nuly na 60násobné přblížení, čímž zvyšuje flexibilitu fotografování a kontrolu nad požadovaným snímkem. K dispozici je 20mm širokoúhlý objektiv. Nahrávání videa je možné ve vysoké kvalitě 1080/30p Full HD, které si majitelé fotoaparátu Samsung WB2200F vychutnají do nejmenšího detailu na  hVGA LCD displeji s úhlopříčkou 3 palce (75,0 mm). Zobrazuje také EVF.

Fotoaparát Samsung WB2200F se pohodlně drží i přenáší díky provedení dual-grip a elegantnímu černému pouzdru. Jeho elektronický hledáček činí práci fotografa jednodušší a příjemnější.  Moderní ovládání i-Function umožňuje plnou manuální kontrolu stisknutím jediného tlačítka.

SMART fotoaparát Samsung WB1100F

Kompaktní fotoaparát Samsung WB1100F je určen pro dobrodružné fotografy, kteří se chtějí přiblížit důležitým momentům a podělit se o své snímky s rodinou a přáteli. Vyniká 35násobným optickým zoomem. Společně s 25 mm širokoúhlým objektivem lze zachytit i hloubku a šířku s perfektně zřetelnými detaily. V návaznosti na působivé schopnosti zoomu vyvinul Samsung pro fotoaparát WB1100F tlačítko Speed Control Key, které umožňuje procházet různé úrovně přiblížení s rychlostí a lehkostí. Již proto nepropásnete detailní momenty při zaměřování na akci. Speed Control Key lze použít také v režimu Panorama, který vytváří nádherné panoramatické obrázky s ostrými detaily. Fotoaparát Samsunf WB1100F bude k dispozici v černé a červené barvě.

Samsung SMART Fotoaparát WB350F

Elegantní kompaktní fotoaparát Samsung WB350F je vybaven 21násobným optickým zoomem  a 23mm širokoúhlým objektivem. Umožňuje tak přiblížení objektu z velké dálky, nebo zachycení rozlehlé krajiny, vždy s ostrými detaily a jasným obrazem. WB350F je také vybaven snímačem 16 MP BSI CMOS, což odstraňuje nutnost používat blesk v nevhodných situacích nebo akcích, protože tento snímač potřebuje méně světla než jeho konvenční protějšky, samozřejmě bez ztráty kvality fotografie. Dalším působivým aspektem tohoto zařízení je jeho schopnost nahrávat Full HD video při rychlosti 30 snímků za sekundu. Sledovat jej lze na hybridním dotykovém hVGA LCD displeji s úhlopříčkou 3 palce (75,0 mm). Tento displej také poskytuje jednoduchou intuitivní navigaci pomocí ikon i textu. Různé inteligentní režimy, které jsou standardní součástí WB350F, reagují na rostoucí poptávku po možnosti editovat snímky přímo v zařízení. Kromě toho je fotoaparát schopen nahrávat originální snímky přímo na Dropbox. Samsung WB350F bude k dispozici v bílé, černé, hnědé, červené a modré barvě.

SMART fotoaparát Samsung WB50F

Fotoaparát WB50F je vybaven 12násobným optickým zoomem a snímačem 16 MP CCD. Společně s měkkým bleskem dosáhne optimální kvality snímku s měkčím a přirozenějším osvětlením. Standardní součástí WB50F jsou chytré režimy Smart Mode a Smart Auto, které nabízejí množství různých nastavení. Například Smart Auto zvolí automaticky nastavení na základě analýzy fotografované scény. Samsung WB50F se dodává ve třech různých barvách včetně bílé, černé a červené a jeho elegantní design osloví ty, kteří chtějí kvalitní fotoaparát a módní doplněk v jednom.

SMART fotoaparát Samsung WB35F

Samsung WB35F byl vytvořen pro náročné fotografické nadšence, kteří chtějí cenově dostupné zařízení s působivými zobrazovacími schopnostmi. Stejně jako model WB50F je opatřen 12násobným optickým zoomem a 16MP CCD snímačem, což umožňuje zachytit jedinečné obrazy v ostrém rozlišení a v živých barvách. Displej QVGA LCD s úhlopříčkou 2,7 palce (67,5 mm) zajišťuje snadnou navigaci v nastavení či editaci a sdílení zachycených okamžiků. Fotoaparát WB35F je také vybavený režimem Smart Mode pro úpravu barvy a kvality jakéhokoli snímku. Dalšími zajímavými funkcemi jsou režim Smart Auto, který analyzuje prostředí fotografování a vybere optimální nastavení pro jakoukoli situaci, či režim Live Panorama, ve kterém uživatelé aktivují panoramatické snímání scény jednoduše tím, že pokývají zařízením ze strany na stranu. Navíc mohou majitelé fotoaparátu WB35F nahrávat videa v HD kvalitě. Dodává se ve čtyřech různých barvách (černá, červená, bílá a fialová).

Dnes nejčtenější

.