Zavřít reklamu

Samsung Galaxy S5 miniZápisy na stránke zauba.com oficiálne potvrdili to, čo sme mohli počuť už dávnejšie a čo potvrdili naše zdroje. Samsung Galaxy S5 mini má ponúknuť 4.47-palcový displej, čo po zaokrúhlení korešponduje s doterajšími správami, že sa jedná o zariadenie so 4.5-palcovým displejom s rozlíšením 1280 × 720 bodov. Samsung poslal do Indie celkovo 13 exemplárov zariadenia s modelovými označeniami SM-G800F a SM-G800H.

Práve detailnejšie zmienky v databáze Zauba sú dôkazom toho, že Samsung už kompletizuje práce na Galaxy S5 mini a čoskoro zaháji jeho masovú výrobu. Telefón sa tak môže objaviť už v priebehu budúceho mesiaca, respektíve v júli/červenci. No napriek tomu, že o dátume vydania nevieme nič, o hardvéri telefónu vieme prakticky všetko. Po boku väčšieho 4.5-palcového displeja môžeme počítať so štvorjadrovým procesorom Snapdragon 400, 1.5 GB RAM a 16 GB lokálnym úložiskom. Zadný fotoaparát je 8-megapixelový a predný fotoaparát je 2-megapixelový. Rovnako sa vo vnútri telefónu má nachádzať batéria s kapacitou 2000 mAh. Samozrejme, ako už potvrdil Samsung v minulých týždňoch, Galaxy S5 mini je vodotesný.

Pokiaľ sa ale zamyslíme nad tým, že telefón ponúka 4.5-palcový displej, pomenovanie „mini“ môže prísť človeku trochu úsmevné. Displej je totiž z generácie na generáciu väčší a pretože S5 mini teraz začína dosahovať rozmery bežného telefónu, osobne by som pre telefón zrejme zvolil iný názov. Na druhú stranu, 4.5″ ešte môžeme považovať za „mini“ oproti 5.1″ displeju, ktorý sa nachádza u bežného modelu Galaxy S5. Prekvapivo, zatiaľ čo Galaxy K zoom prišiel ako blesk z jasného neba, o Galaxy S5 mini sa špekuluje už pekných pár mesiacov a za tú dobu sme vôbec nemali česť vidieť aspoň jeden únik, ktorý by nám poodhalil jeho dizajn, aj keď by sa zrejme jednalo o menej kvalitnú fotografiu. Ak teda ide o dizajn Galaxy S5, v súčasnosti sa môžeme spoliehať len na našu predstavivosť. Ak vás zaujíma, ako by mohol telefón vyzerať, potom vás zrejme zaujme náš koncept.

galaxy-s5-mini

*Zdroj: www.samsunggalaxys5abonnement.com

Dnes nejčtenější

.