Zavřít reklamu

Jedním z aspektů, na které si výrobci dávájí postupem času větší a větší pozor, je baterie a rychlost jejího nabíjení. To se někdy v kombinaci s vysokokapacitní baterií může zdát jako problém, no nejnovější technologie tomu zatím čelí bez větších problémů a dokazuje to i nejnovější žebříček deseti nejrychleji nabíjených smartphonů, sestavený zahraničním portálem PhoneArena. V něm se podle předpokladů nachází i tři  zařízení od Samsungu, z nichž všechna můžeme označit jako nová.

Na první místo však ani jeden nedosahuje, tam se totiž dostal smartphone Oppo Find 7a od jednoho z menších čínských výrobců a vlastně se ani není čemu divit, tento relativně neznámý telefon je totiž vybaven nabíječkou, jenž funguje pod proudem 4.5 A, zatímco ostatní napájecí stanice většinou mají hodnoty okolo 1 – 2 A. Celý seznam je k dispozici hned pod textem.

10) Huawei Ascend P7
Huawei Ascend P7 nabízí k překvapení mnohých vedle jednoduchého designu a decentního fotoaparátu i relativně vysokou rychlost nabíjení, z nuly na sto procent to totiž dokáže už za necelé 3 hodiny.

9) HTC Desire 700
Skvělý design HTC Desire 700 i přes použité materiály je doplňován technologií DualSIM a baterií s kapacitou 2100 mAh, která vydrží zhruba šest a půl hodiny aktivního využívání. Po této době je možné telefon zcela nabít během necelých 3 hodin.

8) Samsung Galaxy Note 3 Neo
Na osmém místě se nachází nedávno vydaný Samsung Galaxy Note 3 Neo, menší bratr klasického Galaxy Note 3. Jeho 3100mAh baterii, která vydrží úctyhodných osm hodin aktivního používání, je díky 2A nabíječce možné nabít už za 2 hodiny a 13 minut.

7) Motorola Moto E
I smartphone od motoroly našel v tomto žebříčku místo, levný model Moto E s baterií o kapacitě 1980 mAh nabijete na 100 % už za dvě hodiny.

6) Samsung Galaxy S5
Nejnovější vlajková loď Samsungu se umístila těsně za polovinou, tedy na šestém místě. Galaxy S5 je možné nabít už za zhruba 2 hodiny, s vymoženostmi, se kterými ale přichází, nebude jeho nabíjení zas tak časté, jako u ostatních zařízení. Například v režimu Ultra Power Saving Mode dokáže telefon vydržet živý s 5 % baterie ještě celých 24 hodin.

5) Samsung Galaxy K zoom
Verze Galaxy S5 určená přimárně pro fotografování je nabitá překvapivě rychleji, než původní S5. Baterie bude na 100 % už za necelé 2 hodiny.

4) LG G3
K telefonu s QHD displayem od firmy LG dostane majitel přibalenou i 1.8A napíjecí stanici, díky které je možné 3000mAh baterii nabít už za necelé 2 hodiny.

3) LG G Pro 2
Další smartphone z rodiny LG disponuje baterií s kapacitou 3200 mAh, která má za úkol dodávat šťávu do celého 6″ zařízení. 2A nabíječka se potom stará o to, aby byla baterie plně nabitá z 0 % už za necelé 2 hodiny.

2) Oppo Find 7
Smartphone od nijak extra známého čínského výrobce se dostává na skvělou druhou príčku, přetčil tak v době nabíjení i všechny své konkurenty z řad gigantů, mezi které patří Samsung, LG, Apple či Sony. Z nuly na sto naplníte jeho baterii za jednu a půl hodiny, což je o celou čtvrtinu rychleji, než třeba předešlý LG G Pro 2.

1) Oppo Find 7a
A první místo obsazuje též zařízení od nevelké čínské firmy, s rychlostí nabíjení 1 % za 30 sekund je jeho 2800mAh baterie nabitá během 82 minut. Od Find 7 se vlastně liší pouze menší baterií, no i proto je tedy na prvním místě, tyto dva telefony však s přehledem porazily veškerou konkurenci a čínský výrobce může slavit.

(Samsung Galaxy Note 3 Neo)
(Samsung Galaxy S5)
(Samsung Galaxy K zoom)
(Oppo Find 7a)

*Zdroj: PhoneArena

Dnes nejčtenější

.