Zavřít reklamu

power buttonČas od času se na smartphonech či tabletech rozbíjí různé věci, pro spoustu lidí však může být největší šok, když se jim rozbije power button, tedy tlačítko, jímž se většinou odemyká display a zapíná telefon. A co teprve když už má zařízení po záruce a do nejbližšího servisu se nám z nějakého důvodu nechce? Stačí zůstat úplně v klidu, pro zapnutí displaye bez power button už totiž byla vymyšlena spousta metod, a to včetně těch nejprimitivnějších, které by však obyčejného uživatele vůbec nemusely napadnout.

Úplně nejzákladnější způsob, kterým lze zapnout display bez použití power button, je použít home button, tedy tlačítko „domů“. To je však možné pouze na vybraných smartphonech (jmenovitě např. zařízení z řad Galaxy S, Galaxy Note a ostatní), které mají home button jako hardwarové tlačíko, které je potřebné doopravdy „zmáčknout“ a nikoli na něj pouze najet prstem. Pokud tlačítkem HOME zařízení nedisponuje, je možné rozsvítit obrazovku i tak, že dáte smartphone/tablet do nabíječky a on se rozsvítí, či někoho poprosíte, zda by vám nezavolal.

Ustavičně používat tato řešení však může být často docela nepraktické a i proto jsou zde vývojáři, kteří myslí i na uživatele s nefungujícím power button. V obchodu Google Play je možné stáhnout například aplikaci „Power Button to Volume Button“, díky níž bude při vypnutém displayi tlačítko na změnu hlasitosti fungovat stejně jako nefunkční power button. Podobně pak funguje ještě aplikace Gravity Unlock, ta dokáže rozsvítit display v momentě, kdy zařízení vezme uživatel do ruky a stejné kouzlo umí i Shake Screen On Off, u té je ovšem ještě s přístrojem zatřepat. Všechny zmiňované metody bohužel fungují pouze v případě, kdy je telefon nebo tablet zapnutý. Pokud není nebo se nějakým záhadným způsobem prostě vypnul, doporučujeme rovnou navštívit nejbližší servis či reklamační středisko, velmi pravděpodobně jste totiž přišli o jediný způsob, jak zapnout svůj mobil. Odkazy na jednotlivé aplikace jsou dostupné hned pod obrázkem.

Odkaz na aplikaci: Power Button to Volume Button
Odkaz na aplikaci: Gravity Unlock
Odkaz na aplikaci: Shake Screen On Off

Galaxy S III Power Button

Dnes nejčtenější

.