Zavřít reklamu

LogoČo sa to deje? Samsung po všetkých tých nových zariadeniach oznamuje že tretí štvrťrok nebol najlepší a že očakáva prepad zisku o približne 60%! Zatiaľ čo minuloročná tretia štvrtina roka bola celkom úspešná a zaznamenali profit niečo pod 10 miliárd, tento rok je to oveľa horšie. Samsung smutne oznámil, že očakáva profit medzi 3,6 až 4 miliardami dolárov.

Taktiež sme sa dozvedeli zaujímavú správu, že viac ako 60% všetkých príjmov Samsung Electronics pochádza z predaja mobilov. Za touto záhadou však stoja dva obrovské faktory, ktoré si Samsung nestihol dostatočne rýchlo uvedomiť. Prvým faktorom je popularita čínskych mobilov, ktoré majú väčšinou lepšie alebo rovnaké špecifikácie ako vlajkové lode Samsungu a pritom stoja polovicu menej. Toto nielen že spôsobuje menšiu predajnosť najlepších mobilov kórejského giganta, ale zároveň skoro úplne znemožňuje predaj strednej a najnižšej triedy. Pretože mobil strednej triedy od Samsungu bohužiaľ stojí toľko, čo vlajková loď značiek ako Lenovo, Xiaomi a podobne.

Druhý veľký faktor je Apple. Keďže najnovší iPhone prišiel s oveľa a väčšou obrazovkou, je konkurencieschopný voči zariadeniam s Androidom. A keďže Apple má už nejakú tú povesť, predaje nových iPhonov dosiahlo takého počtu, že to automaticky znížilo príjmy Samsungu o viac ako 15%. Predsa len, 10 miliónov kusov iPhonov za prvý týždeň, to je naozaj úctyhodná hodnota. Niektorí experti však očakávajú pozitívne správy. Keďže Samsung vyvíja svoje vlastné čipy, očakáva sa, že to Samsungu vráti zisky do normy. My len môžeme čakať, ako to nakoniec skončí a kde sa Samsung nakoniec ocitne.

Galaxy-A5-Black-Front-Back

*Zdroj: PhoneArena

Dnes nejčtenější

.