Zavřít reklamu

Gear SPraha 13. listopadu 2014 – Nová generace chytrých hodinek Samsung Gear S vychází vstříc potřebám aktivních uživatelů. Stejně jako předchozí modely umožňuje Gear S čtení SMS, přijímání hovorů, nastavení upozornění nebo psaní e-mailů. Novinkou však je, že uživatel nemusí mít telefon stále u sebe, aby využil všech funkcí hodinek. Také z hlediska konektivity a aplikací šel Samsung u modelu Gear S mnohem dál.

Variabilita připojení Gear S zahrnuje 3G, Bluetooth i WiFi. Uživatelé jsou tak bez omezení informováni o všech upozorněních ze sociálních sítí, v kalendáři nebo v aplikacích, i když nemají smartphone zrovna u sebe. Samostatně hodinky fungují díky nanoSIM kartě, která se vkládá do slotu na zadní straně displeje. Informace se zobrazují prostřednictvím základních widgetů a oznamovacích oken. Pro komunikaci slouží virtuální klávesnice, anebo S Voice pro zadávání hlasových příkazů.

Partnerství s Nike 

Chytré hodinky Gear S maximálně podporují svého majitele v nejrůznějších aktivitách. Kromě obvyklých funkcí se Samsung rozhodl rozšířit možnost, jak vést aktivní život a přitom být stále v kontaktu s okolím, a uzavřel partnerství se společností Nike. Majitelé Gear S tak budou mít díky aplikaci Nike+ Running motivaci při běhání stále před očima a své údaje zaznamenají, aniž by u sebe museli mít smartphone. Přímo na zápěstí lze sledovat veškeré informace včetně uběhnuté vzdálenosti, času, tempa, tepové frekvence nebo naběhaných bodů NikeFuel. Aplikace také obsahuje vestavěný hudební přehrávač, ve kterém si běžci vyberou hudbu ze seznamu skladeb pouhým poklepáním. Dosažené výsledky mohou navíc jednoduše během několika vteřin sdílet s přáteli.

Samsung Gear S Fleksy

Aplikace předinstalované:

  • Navigator: Here for Gear navigace pro pěší. Je možné stáhnout mapy a navigovat offline (i bez propojení s telefonem).
  • Nike+: Běžecká aplikace – umožňuje spustit měření trasy přes Gear S.
  • S Health: Krokoměr (měření kroků pomocí gyroskopu), Cvičení (běh, chůze, cyklo a turistika) – umožňuje využít měření pomocí GPS nebo krokoměru, měří srdeční tep, spánek, intenzitu UV.

Aplikace stažitelné zdarma:

  • Opera – webový prohlížeč.
  • Endomondo, Runtastic – umožňuje spustit měření trasy přes Gear S.
  • Deezer Gear – ovládání hudební aplikace.
  • Sleep as Android – měření průběhu spánku.
  • Travel Translator – překlad do 37 jazyků se zadáváním slov hlasem.
  • Fleksy Messenger, 5 Tiles SMS – alternativní aplikace pro zasílání SMS (jiný způsob zadávání textu).
  • Instant Settings – umožňuje ovládat nastavení v telefonu vzdáleně.
  • Gear Essentials kategorie: Compass, Timer, Voice Memo, Stopwatch.
  • Hry: Escape for Gear, 2048 for Gear.
  • FlashLight Lite – svítilna v Gear S.

Samsung Gear S dále nabízí funkce, jako jsou 24hodinové zpravodajství nebo servis Financial Times „fastFT“ společně s pokročilou čtecí technologií Spritz.

Poznámka: pro stažení aplikací do Gear S je potřeba nejprve nainstalovat do telefonu/tabletu aplikaci Samsung Gear Manager a poté zvolit nabídku Gear Apps.

Samsung Gear S

Praktický a současně stylový design

Zařízení Samsung Gear S je vybavené displejem Super AMOLED o velikosti 2 palce. Díky jeho lehkému prohnutí hodinky pohodlně přilnou k zápěstí. Uživatelé mají na výběr širokou nabídku vzhledů ciferníku a vyměnitelných řemínků, takže mohou přesně vyjádřit svůj vlastní vkus a styl. Součástí příslušenství, které jé také nejenom praktické, ale i stylové, jsou i nejnovější sluchátka Gear Circle. Po spojení náušníků připomínají sluchátka náhrdelník, který při příchozím hovoru nebo upozornění na důležitou událost zavibruje.

Doporučená cena chytrých hodinek Samsung Gear S je 9 999 Kč s DPH.

Doporučená cena sluchátek Samsung Gear Circle je 2 799 Kč s DPH.

Více informací a fotografií naleznete na www.samsungmobilepress.com.

Samsung Gear Circle

Technické specifikace Samsung Gear S

Samsung Gear S specs

Dnes nejčtenější

.