Zavřít reklamu

Samsung-LogoLas Vegas, 6. ledna 2015 – BK Yoon, prezident a CEO společnosti Samsung Electronics, vyzval na veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas společnosti, aby byly více otevřené a spolupracovaly v oblasti internetu věcí, což podle společnosti Samsung povede k nekonečným možnostem jeho využití.

„Internet věcí má potenciál transformovat naší společnost, ekonomiku a také způsob, jak žijeme naše životy,” uvedl BK Yoon, prezident a CEO společnosti Samsung Electronics. „Je naší povinností spojit se jako průmysl a napříč různými odvětvími, abychom dokázali plně využít příslib tohoto konceptu.“ 

BK Yoon také zdůraznil, že internet věcí se má soustředit na lidi a co nejvíce se přizpůsobit jejich každodennímu životu. „Internet věcí není o věcech. Naopak, je o lidech. Každý člověk je ve středu všech technologií, které využívá, a internet věcí se bude neustále vyvíjet, přizpůsobovat a měnit se podle lidských potřeb,“ řekl BK Yoon.

Éra internetu věcí již nastala a Samsung Electronics nyní představuje nadcházející klíčové momenty v jejím vývoji. Od roku 2017 budou všechny televizory Samsung podporovat Internet of Things a během pěti let bude všechen hardware Samsung “IoT-ready”.

Důležitým činitelem pro rozšíření internetu věcí jsou samotní vývojáři. V rámci podpory vývoje BK Yoon potvrdil, že společnost Samsung Electronics bude v roce 2015 investovat více než 100 milionů dolarů do vývojářské komunity.

BK Yoon Internet of Things

Rozvoj IoT zařízení a komponent 

V éře internetu věcí budou senzory velmi pokročilé a dokonale propracované. Klíčové komponenty budou kompaktnější a energeticky úspornější.

BK Yoon představil pokročilé senzory, které jsou schopné diagnostikovat okolí uživatele a nabídnout vhodné řešení nebo službu. Nyní je například vyvíjen trojrozměrný senzor, který zachytí sebemenší pohyb.

Samsung Electronics rovněž pracuje na čipech nové generace, například vestavný čip „package on package” (ePOP) a Bio-Procesor, které jsou vysoce energeticky úsporné a dostatečně kompaktní, aby mohly být součástí celé řady zařízení, včetně mobilních a nositelných.

„Zvyšování počtu zařízení s internetem věcí a vývoj komponentů, které je pohání, jsou prvním krokem k naplnění samotné myšlenky internetu věcí,“ uvedl BK Yoon a dodal: „V loňském roce jsme vyrobili více než 665 milionů kusů těchto zařízení a jejich počet se bude samozřejmě neustále zvyšovat. Začali jsme odhalovat hodnotu skrytou v propojených zařízeních a věcech, které nás každodenně obklopují.“

BK Yoon Internet of Things

Otevřený ekosystém

Podle BK Yoona je otevřenost klíčovým faktorem pro rozvoj internetu věcí a Alex Hawkinson, ředitel společnosti SmartThings, rovněž podporuje myšlenku Samsungu o otevřené infrastruktuře.

„Aby mohla myšlenka internetu věcí uspět, musí se jednat o otevřený ekosystém,” zdůraznil Hawkinson. „Každé zařízení s jakoukoli platformou musí být schopné spojit se a komunikovat s ostatními. Usilovně se snažíme, abychom toho dosáhli, přičemž uživatel, možnost a svoboda výběru jsou pro nás na prvním místě. Naše platforma SmartThings je nyní kompatibilní s nejširším portfoliem zařízení než kterákoli jiná.” 

BK Yoon Internet of Things

Podpora vývojářské komunity 

Společnost Samsung Electronics si je plně vědoma hodnoty a role vývojářů a pevně věří, že vývojáři budou hrát v éře internetu věcí klíčovou roli.

„Proto jsme se zavázali podporovat vývojářskou komunitu,” připomněl Yoon a dplnil. „Pouze v případě spolupráce dokážeme vytvořit lepší budoucnost.“ doplnil Yoon. 

Jako součást tohoto závazku oznámil BK Yoon, že společnost Samsung bude v roce 2015 investovat vice než 100 milionů dolarů do podpory své vývojářské komunity, posílí edukační programy a zvýší počet mezinárodních setkání vývojářů.

Spolupráce napříč odvětvími 

Společnost Samsung Electronics věří, že internet věcí má dalekosáhlý dopad, mnohem větší, než má momentálně odvětví spotřební elektroniky. Bude součástí každého aspektu lidského života a způsobí převrat v každém odvětví. Aby byl však internet věcí úspěšný, je zapotřebí, aby společnosti napříč jednotlivými odvětvími spolupracovaly a vytvořily tak potřebnou infrastrukturu internetu věcí. Spolupráce umožní poskytovat služby uživatelům na míru.

„Jedna společnost nebo jedno průmyslové odvětví nikdy nedokáže využít a zprostředkovat všechen potenciál internetu věcí. Je potřeba vidět dál, skrze všechna průmyslová odvětví a jedině při vzájemné spolupráci můžeme zlepšit životy nás všech,” uzavřel BK Yoon.

BK Yoon Internet of Things

Dnes nejčtenější

.