Zavřít reklamu

galaxy-noteIISpočiatku sa zdalo, že Samsung hovorí len prázdne slová, ale ako sa teraz ukazuje, svoje sľuby hodlá naozaj dodržať. Teda aspoň v prípade tak skvelého telefónu akým bol vo svojej dobe Galaxy Note 2 (a ešte stále je!). Prevratná novinka z roku 2012 je totiž aj po takmer troch rokoch aktuálna a obdrží aktualizáciu na najnovšiu verziu softvéru, čiže na Android Lollipop. Pre súčasných majiteľov mobilu je to rozhodne potešujúca správa, no zároveň to môže znamenať potešenie aj pre ľudí, ktorí si chcú kúpiť prémiový mobil za nižšiu cenu, aj keď teda vnútornosti Note 2 už nie sú veľmi aktuálne.

Telefón je však stále veľmi využívaný a môžete si ho kúpiť za necelých 300€ v obchode, prípadne za lacnejšie cez bazár. Ale čo je na Galaxy Note 2 to najpozoruhodnejšie, je aký špičkový model dokázal Samsung pred tromi rokmi vytvoriť! Veď si stačí spomenúť na osud Galaxy S III. Ten nedostal ani Android KitKat, pretože jeho hardvér už nedokázal so systémom pracovať a update sa dostal len na výkonnejšie modely s 1,5 GB RAM. Ostatní, ak chceli KitKat, mali možnosť si kúpiť S3 Neo s novšími vnútornosťami a najnovšou verziou systému. Ale pri Note 2 je situácia úplne iná. Vydržal v obehu viac ako 18 mesiacov a jeho poslednou aktualizáciou bude práve Lollipop, najvýznamnejší update Androidu za posledné roky. A dokonca je na tom lepšie, než mobily Nexus či akékoľvek iné! Skrátka, väčšina sa drží 2-ročného aktualizačného okna, ale Samsung na to išiel trochu inak a predĺžil život zariadenia, ktoré ho dostalo na vrchol.

A že to nie sú len slová, stihol potvrdiť Samsung rovno dvakrát. Najprv to potvrdil poľský Samsung, preslávený únikmi informácií a potom to potvrdila fínska technická podpora. Len pre zaujímavosť, Galaxy Note 2 prišiel na trh s Androidom 4.1.2 a neskôr dostal 4.2, 4.3, 4.4 a teraz aj 5.0. To je niečo, čo sme mohli vidieť skôr u konkurenčného Applu, ten sa vyznačuje dlhou softvérovou podporou pre iPhone, ktorá trvá až štyri roky, bohužiaľ posledné updaty sa už odrážajú na pomalosti a sekaní zariadenia, ktoré bolo kedysi super-výkonné. Žeby sa Samsung rozhodol definovať budúcnosť Androidu? To uvidíme čoskoro – či sa touto cestou vydajú aj ostatné spoločnosti alebo to ostane len na ňom.

Galaxy Note II

*Zdroj: SamMobile

Dnes nejčtenější

.