Zavřít reklamu

Galaxy S6Samsung Galaxy S6 a Galaxy G6 edge se oproti loňskému Galaxy S5 liší v obrovské spoustě aspektů, přičemž jedním z nich je snímač otisků prstů. Co se jeho týče, Samsung se letos inspiroval u konkurenčního Apple a rozhodl se použít snímač založený na touch technologii, který má být mnohem spolehlivější a kvalitnější než jeho předchůdce, který scannoval otisky pomocí přejetí prstu po senzoru, tedy nikoli pouze pomocí přiložení, jak je tomu nyní.

To se jeví jako obrovská výhoda, neboť jak již bylo zmíněno, starší scanner použitý na Galaxy S5 dalších modelech z této řady často při scanování chyboval a odemčení telefonu či potvrzení platby na PayPalu se tak stalo záležitostí na poněkud dlouhou dobu. Nový snímač tedy Samsung na svém UNPACKED eventu prezentoval jako lepší a především rychlejší řešení, no jak je tomu doopravdy a jak „nové“ snímání otisků prstů na Galaxy S6 vlastně funguje?

Na to se rozhodl podívat zahraniční portál SamMobile. A na co přišel? Při první registraci otisků prstů je třeba většinou svého prstu pokrýt HOME button, a to hned několikrát. Jakmile reigstrace otisků prstů proběhne, je možné smartphone odemknout právě díky nim, přičemž jak můžete vidět na níže přiloženém videu, scan a následné odemčení zařízení nezabere snad ani sekundu času. S tímto výsledkem můžeme v klidu konstatovat, že Galaxy S6 je na tom, alespoň co se scanování otisků prstů týče, oproti svému předchůdci mnohem lépe.

*Zdroj: SamMobile

Dnes nejčtenější

.