Zavřít reklamu

Galaxy Tab AJiž nějakou dobu se spekuluje o tom, že Samsung připravuje novou řadu jeho tabletů a jak to podle posledních informací vypadá, spekulace se ukazují jako pravdivé. Jihokorejský gigant totiž v Rusku na své tiskovce oficiálně oznámil příchod série Galaxy Tab A. Ta se bude zatím sestávaz z dvou modelů, a to z Galaxy Tab A a Galaxy Tab A Plus, přičemž oba se od sebe budou primárně lišit svou velikostí. První jmenovaný by měl mít úhlopříčku 8″, druhý potom přesně 9.7″. Zvláštní na obou tabletech je ale jejich poměr stran 4:3, kterým je na rozdíl od Samsungu známý konkurenční Apple iPad. S iPadem se potom dá srovnat i tloušťka obou tabletů, která činí přesně 7.5 mm.

Samsung Galaxy Tab A bude vybaven již zmíněným 8″ displayem s rozlišením 1024×768, procesorem Snapdragon 410, 5MPx zadním fotoaparátem, 2MPx přední kamerou, 16GB interním úložištěm a baterií s kapacitou 4200 mAh, jež by podle údajů Samsungu měla vydržet celých 10 hodin používání. 9.7″ Galaxy Tab A Plus by se potom měl lišit pouze v počtu reproduktorů, které jsou na větší z novinek celkem dva. Co se softwaru týče, z níže přiložených fotografií vyplývá, že jsou oba tablety vybaveny nejnovější verzí TouchWizu, která je na rozdíl od svých předchůdců mnohem lépe optimalizovaná s výrazně méně předinstalovanými aplikacemi.

Oba dva tablety přijdou na trh ve Wi-Fi a LTE variantách ve speciálním modrém a zlatém barevném provedení, přičemž jejich cena by se měla pohybovat kolem 300 Euro (kolem 8200 Kč) za kus. Do ruských obchodů by se měla řada Galaxy Tab A dostat už příští měsíc, no zatím není jasné, jak to Samsung vyřeší s jejich dostupností i jinde po světě, případné datum vydání v ČR/SR tedy není známo.

Galaxy Tab A

Galaxy Tab A

Galaxy Tab A

Galaxy Tab A

*Zdroj: AllAboutPhones.nl

Dnes nejčtenější

.