Zavřít reklamu

Google Play MusicO tom, že je Google Play Music (GPM) jednoduše řečeno úžasný přehrávač hudby, jste se mohli nedávno přesvědčit v našem článku, kde jsme se zabývali výběrem nejlepších přehrávačů pro Android. Hudba Google Play umožňuje uživatelům nejen si díla interpretů kupovat, ale dokonce jim dává i možnost uložit do své cloud knihovny a následně z jakéhokoli zařízení přehrávat až 50 000 vlastních MP3 souborů, ať už legálně či ilegálně získaných.

GPM, přesněji tedy zmíněná vymoženost v podobě vlastní 50 000-slotové knihovny, ale disponuje jedním poněkud zásadním nedostatkem. Přestože je možné do knihovny nahrávat pomocí Windows aplikace „Správce hudby“, Google tak nějak zapomněl na možnost uploadování MP3 souborů přímo ze smartphonu. To může být pro mnohé z nás, kteří využíváme služby Google Play Music, někdy až frustrující, jelikož i když se všechny MP3 soubory z Android smartphonu v Android aplikaci Hudba Google Play zobrazí, přehrávač pro Windows je nevnímá a vybranou hudbu je tedy pro streamování nutné nahrát z PC.

Tedy ne tak uplně. Existuje totiž neoficiální cesta, jak nahrávat songy do Google Play knihovny i ze smartphonu. Navíc zabere sotva pár minut, nezahrnuje žádné kroky, které by smartphonu jakýmkoli způsobem uškodily a co se složitosti týče, níže zmíněný postup by snad dokázal splnit i žák prvního stupně základní školy. Jak tedy uploadovat „empétrojky“ do vaší Google Play knihovny rovnou z mobilu?

  • Na PC si stáhněte a nainstalujte si cloud službu Dropbox
  • Po instalaci si v nové DROPBOX složce vytvořce složku s libovolným názvem, např. „Hudba“
  • V Google Play Music aplikaci „Správce hudby“ přidejte vytvořenou DROPBOX složku s hudbou a vyberte možnost „Automaticky nahrát skladby přidané do vybraných složek“
  • Na smartphone si stáhněte aplikaci DROPBOX, po instalaci se pochopitelně přihlašte na svůj účet
  • Nainstalujte si správce souborů Astro
  • Ve správci souborů Astro lokalizujte složku s vaší hudbou, kterou chcete nahrát na Google Play Music a použijte na ni možnost „Copy“ (kopírovat)
  • V menu Astro vyberte DROPBOX a do vámi předtím vytvořené DROPBOX složky vložte vaši hudbu
  • Hotovo! Všechna vaše hudba, kterou nově vložíte do této DROPBOX složky, se bude automaticky ukládat i na cloud a do vaší Google Play Music knihovny, a to i ze smartphonu!

Google Play Music

Dnes nejčtenější

.