Zavřít reklamu

Galaxy Note 5Od oficiálního vydání Galaxy S6 a Galaxy S6 už uběhl skoro měsíc a je tak čas se zaměřit na další vlajkovou loď jihokorejského výrobce, a to Galaxy Note 5 a nástupce loňského překvapení v podobě Galaxy Note Edge. A jak tomu tak již bývá, na internetu se objevily spousty spekulací týkajících se výbavy novinky, odůvodněných i neodůvodněných. A mezi ty, na kterých by mohl být alespoň kousek pravdy, se pak řadí i informace zahraničního portálu SamMobile, které mu údajně poskytl důvěryhodný zdroj.

Co vše tedy přináší první informace o Galaxy Note 5? V první řadě je třeba upozornit, že letos by, stejně jako tomu bylo u Galaxy S6, měla vyjít pouze jedna varianta zařízení, jež se bude prodávat globálně. Ta by měla disponovat 2K či 4K Super AMOLED displayem a procesorem Exynos 7422. Ten je nejenže vyráběný přímo Samsungem, zároveň je ale i ePoP, jeden jedniný čip v sobě tedy zahrnuje jak CPU, tak i GPU, RAM a úložiště. Podobně tomu tak bylo i u Galaxy Alpha, u něj ovšem Samsung „spojil“ pouze RAM a úložiště. Společnost pak testuje i verzi Note 5 se zbrusu novým procesorem Exynos 7430, ten ovšem s nejvyšší pravděpodobností použije až na některém z následujících zařízení.

To by bylo o Galaxy Note 5. Jak to ale vypadá s nástupcem Galaxy Note Edge, který loni přišel s dosud nevídaným zakřiveným displayem? Samsung ho zatím údajně nazývá jako „Project Zen“ a nemělo by se jednat pouze o speciální verzi Galaxy Note 5, jako tomu bylo u Note Edge, ale v mnoha aspektech o rozdílné zařízení. Alespoň to tedy vyplývá z poskytnutých specifikací, ty totiž na rozdíl od Note 5 nejsou ve všech aspektech high-endové a zahrnují 5.4/5.5″ Super AMOLED display zakřivený na oba boky zařízení (tedy jako na S6 edge), stylus S Pen, šestijádrový prcesor Snapdragon 808, 16 GB úložiště, 16MPx zadní fotoaparát s optickou stabilizací obrazu (OIS) a 8MPx přední fotoaparát.

Více toho zatím interní zdroj SamMobile neprozradil, no je třeba brát na vědomí, že do vydání obou zařízení ještě zbývá nějaký čas a do té doby se může spousta věcí změnit. Oficiální představení Galaxy Note 5 i nástupce Note Edge by se pak mělo uskutečnit na veletrhu IFA 2015, jež se bude konat začátkem podzimu, vedle těchto dvou tabletů by tam pak Samsung měl údajně představit i jeho prémiové Gear hodinky, o kterých se můžete více dočíst v článku zde.

Galaxy Note edge

*Zdroj: SamMobile

Dnes nejčtenější

.