Zavřít reklamu

Galaxy Tab SDruhá generace řady prémiových Samsung tabletů Galaxy Tab S2 už se spolu s příchodem léta blíží a tím pádem pochopitelně přicházejí i leaky, které v mnoha směrech situaci kolem nového tabletu objasňují. Leaker @OnLeaks právě v těchto dnech publikoval na svém Twitter profilu nejnovější informace o Galaxy Tab S2 a je třeba říci, že jich rozhodně není zrovna málo, zahrnují totiž i fotografii nástupce loňského Galaxy Tab S, kterou jsme dosud ještě neviděli.

Již z dřívějších úniků víme, že nový tablet přijde, stejně jako konkurenční iPad, s poměrem stran displaye 4:3. Stejně tak potom víme, že Tab S2 by měl být vůbec nejtenčí tablet, jaký kdy Samsung kdy vyrobil, což by pak zároveň potvrzovalo, že řada Galaxy Tab S je opravdu prémiová, loňská „jednička“ se pro změnu mohla chlubit Super AMOLED displayem, který jsme na tabletech až do té doby nikdy neviděli. Každopádně až dosud nebylo jasné, jak přesně bude Galaxy Tab S2 tenký, podle @OnLeaks by ovšem tenkost novinky neměla překročit 5,9 mm, celkové rozměry by potom měly činit 237.17 × 169.58 × 5.5/5.9 mm.

Co se týče fotografie, kterou můžete vidět níže, pravděpodobně se potvrdí četné spekulace a Galaxy Tab S2 přijde v kovovým rámečkem. Jako obvykle je potom na tabletu příslušenství jako hardwarové tlačítko HOME, s nejvyšší pravděpodobností i snímač otisků prstů, tlačítka ovládající hlasitost, power tlačítko a slot na SIM a microSD kartu.

Zahraničnímu portálu SamMobile se navíc s pomocí jeho zdrojů podařilo odhalit, kdy a kde všude Smasung Galaxy Tab S2 vyjde. High-endový tablet, jehož specifikace mimo jiné zahrnují i 64-bitový Exynos procesor, 3 GB RAM či 9.7″ Super AMOLED display, by měl vyjít v průběhu června/júna, a to celosvětově, tudíž včetně ČR/SR. Bohužel zatím není jasné, za jakou cenu se bude prodávat, samotný tablet by se ale podle dosud známých informací neměl nijak závratně lišit od nedávno vydaného Galaxy Tab A, a to snad ani celkem přijatelnou cenovkou.

Galaxy Tab S2

*Zdroj: @OnLeaks, SamMobile

Dnes nejčtenější

.