Zavřít reklamu

galaxy-s8Již nějaký ten pátek se spekuluje o příchodu nové vlajkové lodě Samsungu. Ano, řeč je o Galaxy S8, který se měl na trh dostat již před několika měsíci. Aktuální situace však změnila plány, k čemuž se vyjádřila i samotná korejská společnost:

„V současné době nemáme v plánu vydávat novou vlajkovou loď pod názvem Samsung Galaxy S8. Ještě předtím, než došlo k vydání nového Galaxy Note 7, jsme měli dlouhodobý a přesný plán, kdy Galaxy S8 světu oznámit. Bohužel se stalo něco, co nás v realizaci našich plánů brzdí.“

Takřka po celém internetu kolují spekulace, že za celou situaci může právě problémový Galaxy Note 7, kterého se firma rozhodla raději zahrabat pod zem. Samsung se však bude muset snažit vydat novou vlajkovou loď co nejrychleji, aby dohnal finanční ztráty a další nesrovnalosti.

Nicméně, stejnojmenná společnost musí řešit velmi nepříjemné finanční vyrovnání, a to díky škodám, které způsobil prémiový Galaxy Note 7. Samsung ještě ke všemu díky modelu Note 7 prodělal více než 5 miliard dolarů, což je v přepočtu asi 125 miliard korun. Inženýři si musejí mimo jiné odpovědět na otázku „Co stálo za neúspěchem Galaxy Note 7?“. Jedno je jasně, za vše mohou vadné baterie. Pokud ale Samsung nechce nakažené akumulátory šířit i mezi své ostatní modely, musí udělat radikální řešení.

Samsung své fanoušky jen přece trochu uklidnil. 4. listopadu tohoto roku bude na korejský trh představena Blue Coral verze Galaxy S7, která na první pohled nevypadá vůbec špatně.

„Přestože jsme měli v plánu vydat Galaxy S7 Blue Coral pro celý svět, museli jsme na základě aktuální situace naše plány lehce pozměnit. Limitovaná edice bude prozatím dostupná jen pro korejský trh.“

*Zdroj: PhoneArena

Dnes nejčtenější

.