Zavřít reklamu

Věci se pro globální tabletový trh nevyvíjí vůbec dobře. Je to především z neustálého poklesu prodejů, a to za posledních osm čtvrtletí. Bohužel stejná situace byla i před rokem, jako nyní ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Nejnovější údaje z průzkumu trhu firmou IDC poukazují na rapidní pokles prodejů tabletových zařízení. Ve třetím kvartále roku 2016 se prodalo o necelých 15 procent méně tabletů, než před rokem ve stejném období. Žádný z tabletových výrobců nebyl schopen dodat více než 10 milionů kusů.

ipad_pro_001-900x522x

 

Podle průzkumu se v tomto čtvrtletí prodalo pouhých 43 milionů jednotek, což je pokles oproti loňských 50 milionům. Údaje zahrnují veškeré typy produktů. Z toho tedy vyplývá, že se zde započítávají také tabletofony a tablety s klávesnicí.

Prodeje Applu a Samsungu klesají

Jedna z největších firem na světě, společnost Apple, dokázala za toto období prodat jen 9,3 milionů kusů iPadů. Na druhém místě se udržel korejský Samsung, jehož prodeje činily 6,5 milionů tabletů. Obě společnosti si meziročně pohoršily o 6,2 procent, respektive 19,3 procent.

Zatímco Apple a Samsung si pohoršily, Amazonu se výrazně zadařilo. Ve 3. čtvrtletí 2016 se jeho prodeje tabletů zvýšily o krásných 3,1 milionu jednotek, oproti 0,8 milionu ve stejném období loňského roku. Pro americkou společnost to tak znamená nárůst o 319,9 procent. Firmy Lenovo a Huawei dokázaly dopravit 2,7 a 2,4 milionů kusů. Obě společnosti tak uzavírají příčku prvních 5 firem. Všech pět výrobců tvoří 55,8 procent celosvětového trhu s tablety.

Zdroj: Ubergizmo

Dnes nejčtenější

.