Zavřít reklamu

V dnešní době sociálních sítí a podvodníků na každém rohu je velmi obtížné ušetřit nějakou tu korunu. Proto jsme si pro vás připravili hned 4 jednoduché tipy a rady, pomocí kterých můžete ušetřit tisíce korun.

I ten levný telefon může být nadmíru dostačující

Konečně jsme se dočkali doby, kdy přední výrobci hledí na své nejlevnější modely. Takže doba, kdy jste za dobře vybavený telefon museli utratit deset tisíc a více korun je naštěstí za Zenitem. V dnešní skvělé době se totiž dají koupit i smartphony s vícejádrovým procesorem, 8megapixelovým fotoaparátem a velmi kvalitním displejem s HD rozlišením do hranice nepřekračující 5 000 Kč. Jasným králem je čínský výrobce Xiaomi, který nabízí brutální výkon, a to za malý peníz.

Pátrat po kvalitních aplikací zdarma se vyplatí

Dnes už nemusíte platit stovky korun za aplikace, které vám ve vašem oboru pomohou. Na trhu se nachází hned několik bezplatných a stejně kvalitních variant. Ty nejlepší alternativní aplikace vám mohou pomoci najít nejen recenze, ale také diskusní fóra na sociálních sítích. Jestliže i tak stojíte za názorem, že placené aplikace jsou tou nejlepší volbou, nezapomeňte v Obchodě Play svůj vybraný titul vložit do takzvaného seznamu přání. Jakmile jej autor zlevní, budete první, kdo o tom bude vědět.

Data jen s rozumem

Ačkoliv je to těžké číst, právě mobilní tarify jsou těmi největšími žrouty vašich kreditních karet. Tuzemští operátoři jsou ale naštěstí poměrně štědří, ovšem ne každému přidělený měsíční tarif může vystačit. A dokupovaná data jsou velmi drahá!

Abyste tak předešli utrácení za novou FUP, pokuste se vyjít s tím, co už nyní máte. Existuje hned celá škála zásad, které pomohou snížit spotřebu vašich placených dat. Co nejvíce využívat Wi-Fi připojení je přeci samozřejmostí. Pokuste se na svém Android zařízení omezit aktualizace aplikací, které by mohli využívat mobilní data. Pokud si však stále nevíte rady, tak sledujte náš web. Už nyní totiž pracujeme na článku, jak taková mobilní data jednoduše nevyčerpat.

Volání přes internet? Nejlepší možnost

Operátoři mnohdy ke svým tarifům nabízejí neomezená volání do všech sítí. Ovšem pokud jste podepsali rámcovou dohodu na několik let dopředu, a svůj tarif tak nemůžete změnit, nezoufejte. Nejlepší volání je totiž takové, za které neplatíte. Abyste si takový luxus mohli dopřát, postačí vám k tomu jen mobilní připojení k internetu a mobilní telefon. Do něj si poté nainstalujete bezplatnou aplikaci, mezi ty nejlepší patří – Skype, Viber, WhatsApp a Facebook Messenger.

Mějte však na paměti, že kvalita hovoru závisí na rychlosti datového připojení, nýbrž síle signálu daného operátora. Pokuste se tedy vždy volat v dosahu Wi-Fi. A ještě na jednu věc nezapomeňte – pokud chcete volat přes domácí připojení, musí mít stejnou aplikaci nainstalovanou i váš protějšek.

gsmarena_001-2

Dnes nejčtenější

.