Zavřít reklamu

Je to jen pár dní, co americký gigant Google vydal první vlnu svých nových funkcí Instant Apps. Díky této „fičure“ mohou uživatelé spouštět části aplikace, aniž by je museli stahovat či instalovat. Mezi vůbec první takovou podporovanou aplikaci patří BuzzFeed a Periskop. Ostatní aplikace přibudou postupem času, ovšem to záleží jen na samotných vývojářích třetích stran. Je ale jasné, že přesně tohle bude hlavní kámen úrazu. Apple by se toho mohl naopak ujmout (ukrást). 

Myšlenka nové funkce je jasná – jakmile jste na webové stránce či službě, která má svou vlastní aplikaci, můžete použít některé funkce dané „appky“. To vše, aniž byste museli instalovat celou aplikaci. Ideální použití je například on-line nakupování, ukázky her a sociální sítě. Google během několika následujících dnů uvolní také Instant Apps SDK i pro vývojáře.

Na internetu se však už nyní spekuluje o tom, že by novinku mohl ukrást konkurenční Apple pro své iOS. Takzvané Instantní Aplikace jsou prostě jen více elegantním řešením. Majitelé webových stránek mohou počítat, kolikrát jste si vlastně stáhli a nainstalovali jejich aplikaci z webového řádku….vlastně ne, nemohou, protože je to nula. Nikdo totiž nechce být složitě přesměrován do obchodu s aplikacemi, čekat na stažení a instalaci. Poté aplikaci spustit a skončit na úvodní obrazovce, kde původně nikdo být nechtěl.

Instant Apps

Tak například, pokud byste zamířili na apple.com a chtěli si koupit nový iPhone, máte dvě možnosti. Buď budete pokračovat na mobilním webu, anebo se vrátíte zpět a nainstalujete si aplikaci Apple Store z App Storu. Jestliže se rozhodnete zůstat, budete přesměrováni na mobilní verzi Apple on-line obchodu, což je ještě ideální řešení. Zatímco se ale vydáte druhou cestou, budete muset čekat asi minutu kvůli stahování a pak znovu hledat to, co jste původně chtěli koupit. S funkcí Instant Apps byste to udělali během tří sekund, a nemusíte instalovat žádné další aplikace.

android

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.